Ma debütál a győri kispadon a Győri ETO labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Miriuta Vasile. Az előrehozott első tavaszi fordulóban a középmezőnyben tanyázó győriek a Paks együttesét fogadják.

 
Vasile Miriuta

A román származású, korábban kilencszeres magyar válogatott középpályás nem ismeretlen a Rába partján, hiszen háromszor is megfordult a Győri ETO-ban, közel 100 mérkőzésen játszott és a győri együttes meghatározó egyéniségei, a közönség kedvencei közé tartozott. A csapatnál töltött minden időszakra jó szívvel emlékszik, de reméli, hogy a legemlékezetesebb időszak csak most következik.

Miriuta hosszabb időt töltött a Bundesligában, 121 mérkőzésen szerepelt a Cottbus csapatánál, ahol akkoriban szép számmal voltak magyarok, a csapattársak közé tartozott például Mátyus János, Sebők Vilmos, Vincze Ottó és Horváth Ferenc is. Edzői pályafutását is a Cottbusnál kezdte a fiatalok trénereként, az ETO-hoz való megérkezése előtt pedig a román bajnokságban jelenleg második helyen álló kolozsvári csapatot irányította.

Miriuta Vasile lapunknak elmondta: a győri felkérésre nem tudott nemet mondani, hiszen a Győri ETO nagyon közel áll a szívéhez, sok szállal kötődik a Rába-parti csapathoz, egy rövid gondolkodási időt csak azért kért, mert még élő szerződése volt, és Romániában rendezni kellett a dolgokat. Két és fél éves szerződést írt alá. Tudja, hogy az ETO-nál komoly elvárások vannak és reméli, hogy sikerül felráznia a csapatot, de ahhoz, hogy jobban megismerje a játékosokat, még kell egy kis idő. Egyik napról a másikra nem képes megváltani a világot, azonban nagyon bízik abban, hogy az általa elvárt hozzáállással, következetes és kemény munkával és a szurkolók támogatásával előbbre fognak lépni. Kérdésünkre, hogy lesznek-e változások a csapatban, így válaszolt: lehet, hogy tavasszal egykét új játékos igazolására sor kerül, de erről még korai lenne beszélni. Most a csapattal együtt a vasárnapi győzelemre koncentrálnak.

Címkék: magyar foci

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!