Nyolc fordulóval a vége előtt 54-54 ponttal áll a magyar labdarúgó NB I élén a Ferencváros és a Videoton – előbbi klub jobb gólkülönbsége miatt vezeti a tabellát.

 

A szoros hajrát ígérő pontegyenlőség azután alakult ki, hogy a székesfehérvári csapat a héten pótolta, és 4-1-re megnyerte elmaradt bajnokiját a Honvéd ellen. A találkozót eredetileg március elején rendezték volna, de akkor a játékvezetők erre alkalmatlannak találták a Bozsik-stadion talaját. Felvetődhet a kérdés, hogyan fordulhat elő ilyesmi a milliárdos stadionköltések idején, ám a Honvéd egyike azon kevés csapatoknak, amelyek még nem kaptak új otthont. Az első tervek szerint már ennek az arénának is rég készen kellene lennie, ám a hírek szerint a célra eredetileg szánt 5-5,5 milliárd forintról kiderült, hogy nem lesz elég, ezért csúszik az építkezés.

A bajnoki versenyfutásra visszatérve, az aranyéremért vívott csatában kulcsfontosságú lehet a május 5-i Videoton– Ferencváros találkozó, amelyet a fehérvári aréna átépítése miatt Felcsúton rendeznek majd. És ha már Felcsút: érdekes lehet eljátszani a gondolattal, vajon melyik klub végső diadalának örülne inkább a miniszterelnök? Nos, a többség alighanem a Vidit vágná rá, pedig a kérdés nem olyan egyértelmű. Orbán Viktor a Fradi.hu beszámolója szerint ugyanis a napokban személyesen látogatott el a zöld-fehérekhez, hogy megköszönje „az elmúlt hetekben nemzeti ügyekben nyújtott támogatást a Ferencvárosi Torna Club vezetőinek, valamint korábbi és jelenlegi játékosainak”. Orbán ezzel azokra a kampányvideókra is utalt, amelyekben többek közt Böde Dániel, Lisztes Krisztián, Lipcsei Péter vagy épp Vincze Ottó tettek hitet a kormánypárt mellett.

Az, hogy végül kinek lesz több pontja, legkésőbb a június eleji zárófordulóban kiderül – mindenesetre néhány „jó pontot” most biztos szereztek a ferencvárosiak is.

Címkék: sport, labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!