Egy mérkőzéssel rövidebb lesz a magyar labdarúgó-bajnokság hétvégi, 3. fordulója, a szombat este 20.15-re kiírt Mol Vidi FC–Mezőkövesd találkozót ugyanis előbbi csapat Bajnokok Ligája-selejtezőjére tekintettel elhalasztják.

 

Az elnapolás a mezőkövesdieknek sem volt ellenére (vagy legalábbis mernének mást mondani…), sőt az MLSZ közleménye szerint a kérést a két klub közösen nyújtotta be.

A székesfehérvári együttes a héten az idegenbeli 0-0 után az itthoni 1-0-s győzelemmel kiejtette a bolgár Ludogorecet, így készülhet a BL-selejtező következő körére, ahol a svéd Malmö lesz az ellenfele. Az első meccset kedden 19.15-től Svédországban rendezik, a visszavágóra pedig egy héttel később, a piros-kékek ideiglenes otthonában, Felcsúton kerül sor. Ha a magyar bajnok továbbjut a Malmö ellen, már biztosan főtáblás valamelyik sorozatban: ha az azt követő párharcot is sikerrel veszi, akkor a BL-ben, ha ott kiesik, akkor az Európa-ligában. Ha a svédekkel szemben búcsúzik a Vidi, az El-szereplést még mindig kivívhatja a playoy körben. Magyar együttes legutóbb a 2012/13-as idényben járt nemzetközi kupa csoportkörében: a Videoton akkor az Európa-liga legjobb 48 csapata közé került.

Címkék: labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!