A kínai Osasuna-drukkerek és Real Madrid-szurkolók kedvéért délben telik meg ma a Bernabéu – a listavezető Real Madrid fennállása során először játszik ilyen korán bajnokit hazai pályán. Most az Osasuna lesz a blancók első vendége ebédre, telt ház előtt.

Az előző szezonban a Premier League összesen 575 millió eurót keresett a külföldre eladott televí­ziós jogokon, míg a spanyolok csak 160 milliót. A bevétel legnagyobb része az ázsiai piacról érkezett, amelyet az angol bajnokság eddig jobban használt ki.

A Bundesligában már korábban lemásolták az angolokat, az olaszok tavaly kaptak észbe és rendeztek vasárnap délben fordulót. Ázsiában így nagyjából főmű—soridőben (Tokióban este 7, Pekingben 6 órakor) ülhetnek le a rajongók a tévé elé.
A spanyol csapatok bioritmusa esti meccsekre van berendezkedve, José Mourinho azonban mesterien reagált a rendhagyó időpontra: már három napja szokatlanul nehéz ételekkel traktálták Ronaldóékat reggelire. A brunch (reggeli-ebéd) tésztából, rizsből, csirkéből és halból állt.

A 12. fordulóban a katalánok ma este 8-kor játszanak a baszkok ellen, Bilbaóban. A Sunderland legyőzésével ünnepelte az MU menedzsere, Sir Alex Ferguson regnálásának 25. évfordulóját. A skót mester korábbi csapatkapitányát, Steve Bruce-t győzte le az 1-0-ra végződő meccsen. A találkozót a korábbi MU-védő Wess Brown öngólja döntötte el.

A címvédő Borussia Dortmund otthon 5-1-re mosta le a pályáról a Wolfsburgot. Két héttel ezelőtt a Köln utazott haza a sárga-feketéktől egy ötössel. A Werder Pizarro mesterhármasával fordított az újfent pórul járt Köln ellen.

Az orosz labdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában Eto’o duplájával az Anzsi 3-1-re nyert. Dzsudzsák – noha már egészséges – most sem volt kezdő, sőt, csak a 81. percben cserélték be.

(Á. D.)

 

José Antonio Camacho, a kínai válogatott szövetségi kapitánya, (korábbi Real- és Osasuna-edző) józanságra intette a La Ligát: „Senki nem beszél itt a Madrid–Osasuna meccsről. Csak akkor fogják nézni, ha nem üti a pingpong és a tollas-meccseket.”

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!