Régi elnök, új főtitkár - Továbbra sem tudni, ki lesz a megbízatásának lejárta után, december végén posztjáról elköszönő Benedek Tibor utódja, de egy héttel Benedek bejelentése után már akadt olyan, aki el tudja magát képzelni férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányként.

 
Kemény Dénes - Fotó: Németh András Péter

„Szerintem mindenkit érdekelne, aki elkezdett edzősködni és van vágya, hogy az egyik legjobb válogatottat, vagy a minden idők legerősebb tradíciójával rendelkező válogatottat, amely történetesen a magyar válogatott, egy olimpiai ciklusban vezesse, olimpiára kijuttassa, és ott a legjobb eredményt érje el” – mondta Vincze Balázs az M4 reggeli sportműsorában.

Az A-Híd OSC-Újbuda trénere szerint ugyanakkor korai még erről beszélni, hiszen még azt sem tudni, hogy pályázatot írnak-e ki a kapitányi posztra, vagy egyszerűen kineveznek valakit.

A múlt hétvégén amúgy megújult a Magyar Vízilabda Szövetség vezetősége. Az elnök továbbra is Kemény Dénes maradt, a társelnök is Beck György, Vári Attila és Molnár Tamás pedig a két alelnök. A tizenkét tagú elnökségbe bekerült Benedek Tibor, ahogyan Biros Péter is. Rajtuk kívül Boros Tamás, Faragó Tamás, Gergely István, Hoffmann Tamás, Kovács István, Magyar József, Nyíri Zoltán, Pázmányi Gábor, Szívós István és Tóth Sándor is tag.

A szövetség korábbi főtitkára Nemcsik Balázs ügyvezető lett (ő a kiemelt projektekkel foglalkozik majd), helyére Hesz Máté került, aki a DIGI Sport Reggel Start műsorában azt mondta, hogy az elnökség november közepén dönt majd a szövetségi kapitány kiválasztásának folyamatáról.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!