Amikor 2007-ben a brazil Kaká nyerte az Aranylabdát, a szavazáson mögötte két feltörekvő fiatal labdarúgó, a 20 éves Lionel Messi és a 22 esztendős Cristiano Ronaldo végzett. Akkor még aligha sejtette bárki, hogy a két, reménységből nagyon gyorsan világklasszissá váló játékos a következő 10 évben teljesen kisajátítja magának a futballvilág legrangosabb elismerését. Pedig azzal, hogy Ronaldo a minap átvette a díjat Párizsban (képünkön), 5-5-re egyenlített kettejük külön meccsében.

 
Cristiano Ronaldo - Fotó: Franck Faugere, AFP

És még ki tudja, hol a vége…

A portugál támadó idei győzelmét nehéz vitatni, hiszen a Bajnokok Ligája gólkirályaként oroszlánrészt vállalt a Real Madrid júniusi, történelmi sikeréből: korábban egyetlen csapat sem tudott címet védeni a BL-ben. A bajnoki cím, valamint a spanyol és az európai Szuperkupa már csak a ráadás volt, mint ahogy az is, hogy közben 15 góllal járult hozzá a portugálok világbajnoki kvalifikációjához. Ősszel ugyan voltak gyengébb periódusai, de azért így is felállított egy újabb rekordot: a héten zárult BL-csoportkör mind a hat meccsén betalált, ami egyedülálló a sorozat történetében.

A France Football nevű magazin által, a világ 176 újságírójának bevonásával odaítélt díj átvételekor Ronaldo kitért karrierje folytatására, majd gyorsan világossá tette, esze ágában sincs megállni 5 Aranylabdánál: „jól érzem magam a Real Madridnál, maradni akarok, és ha lehetséges, akkor itt szeretném befejezni a pályafutásomat. Remélem, néhány évig még képes leszek ezen a szinten játszani és folytatni a Messi elleni csatát”. Elnézve fizikai állapotát, és azt, hogy mekkora fölénnyel nyerte az idei voksolást – 946 pontot szerzett, míg a második Messi 670-et, a harmadik Neymar pedig 361-et –, erre minden esélye meg is van.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!