Nem panaszkodhatunk az izgalmakra az idei Forma–1-es szezon hajrájában, az utolsó előtti futam, azaz az interlagosi Brazil Nagydíj szombati időmérőjét ugyanis a vb-pontversenyben második Nico Rosberg nyerte, mindössze 33 ezreddel megelőzve az éllovas Lewis Hamiltont.

 
Rosberg

Rosbergnek ez már a 10. pole pozíciója idén, az eddigi 9-ből azonban csak 4-et tudott győzelemre váltani. A két Mercedes mögül a két Williams rajtolhat, Felipe Massa, Valtteri Bottas sorrendben, a vasárnap magyar idő szerint 17 órakor kezdődő futamon. A Marussia és a Caterham csapata el sem utazott Brazíliába, a hírek szerint a Marussia végleg lehúzza a redőnyt, a Caterham azonban még tovább küzd a fennmaradásért: a rajongókhoz fordult támogatásért, állítólag az adakozóktól szépen gyűlik a pénz, így nem kizárt, hogy az istálló ott lehet az évzárón Abu-Dzabiban.

Az már biztos, hogy a Brazil Nagydíjon még nem dőlhet el a világbajnoki cím sorsa. Bár Hamilton egy hete Austinban 24 pontra növelte előnyét Rosberggel szemben, ebből Interlagosban akkor is csak 49 pont lehet, ha megnyeri a futamot, Rosberg pedig egyáltalán nem szerez pontot. Ez pedig még kevés, hiszen a két hét múlva Abu-Dzabiban sorra kerülő idényzáró versenyen a győzelem duplán számít, vagyis 50 pontot ér. Hamilton győzelmi esélyeit azonban növeli, hogy már két második helyezéssel is világbajnok lehet.

Továbbra is téma a jövő évi pilótafelállás, hiszen nem derült ki, Fernando Alonso valóban a McLarennél folytatja-e a pályafutását. A legfrissebb sajtóértesülések arról szólnak, hogy az angol istálló legkésőbb az Abu- Dzabi Nagydíjig hajlandó várni Alonso döntésére, aki azonban úgy véli, nincs határidő semmire.

A „spanyol csizma” a Ferrarit is szorítja: úgy tudni, hogy Alonsóval, akinek 2016-ig szól a szerződése és állítólag mintegy 50 millió dollár „végkielégítést” kérne a távozásáért, még nem sikerült megállapodni, és emiatt nem jelentik be hivatalosan Sebastian Vettel érkezését, ami viszont egyre jobban frusztrálja a négyszeres világbajnok német pilótát.

Bernie Ecclestone nevetségesnek nevezte, hogy a Caterham istálló az interneten próbálja „összekalapozni” az idényzáró futamon való induláshoz szükséges pénzt

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!