Jól bekavart az eső szombaton a Formula–1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén, hiszen már az első szakaszban óriási meglepetésre kiesett a két ferraris, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen, továbbá Valtteri Bottas és Felipe Massa az utóbbi időben erősnek tűnő Williamsszel.

 
Nico Rosberg

Az időjárás állandó változása miatt a kvalifikáció harmadik része is izgalmasan alakult, a pole pozíciót az utolsó pillanatban Nico Rosberg (Mercedes) szerezte meg, mellőle a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel indulhat a Red Bull-lal, míg a második sorból Jenson Button (McLaren) és Nico Hülkenberg (Force India) rajtolhat. Lewis Hamilton nem zárta jól az időmérőt, a hatodik rajtkocka lett az övé. Ezek után kérdés, a versenyen tud-e faragni a tabellát vezető csapattársa, a tavalyi futamot is megnyerő Nico Rosberg 29 pontos előnyéből.

Az F1 első világbajnoki futamának 1950-ben otthont adó Silverstone szinte az egész mezőnynél „hazainak” számít, hiszen a tizenegy istállóból nyolcnak Angliában, többségükben a pálya közelében van a központja.

A mostani mezőnyben Rosberg mellett győzött már itt Alonso, Vettel, Hamilton és Räikkönen is. A finn pilóta, akinek 2015 végén lejár a szerződése, a héten a Ferrari hivatalos sajtótájékoztatóján bejelentette, nem gondolkodik a folytatáson, és valószínűleg ismét elhagyja a száguldócirkuszt.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!