A német bajnoki címet már márciusban bebiztosító Bayern München után az elmúlt egy hétben Olaszországban a Juventus, Franciaországban pedig a Paris Saint-Germain ért révbe: mindkét klub két fordulóval a zárás előtt tett szert behozhatatlan előnyre a tabella élén. Ezzel a legnívósabb bajnokságai közül már csak kettőben nyílt a küzdelem az aranyért.

A Premier League-ben sokáig a komplett futballidény legnagyobb meglepetésére volt kilátás, a nemrég még befutónak tűnő Liverpool azonban a legutóbbi két fordulóban nem bírta a nyomást, így az utolsó, 38. kör előtt 81 pontjával már csak a csodában, azaz a 83 pontos Manchester City botlásában reménykedhet – a Citynek ráadásul kiugróan jó gólkülönbsége miatt vasárnap a döntetlen is elég az üdvösséghez.

Izgalmasabb a spanyol liga hajrája, két körrel a vége előtt az Atletico Madrid (88 pont), Barcelona (85), Real Madrid (84) trióból papíron még bárki befuthat, ráadásul könnyen lehet, hogy egy hét múlva a Barcelona–Atletico Madrid meccsen kvázi bajnoki döntőt rendeznek.

A bajnokesélyesek vasárnapi programja
Anglia

- Man. City–West Ham 16 óra
- Liverpool–Newcastle 16 óra

Spanyolország
- Atletico Madrid–Málaga 19 óra
- Elche–Barcelona 19 óra
- Celta Vigo–Real Madrid 19 óra

Címkék: sport, labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!