Ezen a hétvégén ismét feldübörögnek a motorok a Hungaroringen, ahol szombaton és vasárnap rendezik a kamion Európa-bajnokság újabb két-két futamát. Az öt és fél tonnás kamionok versenye önmagában is látványos, ráadásul nem szokatlan, hogy jókora lökdösődések fokozzák az izgalmat.

 
 

– Ezek az autók sokat bírnak, nem annyira sérülékenyek, így minden pilóta kicsit jobban elengedi magát, ezért van lökdösődés, amit egy darabig engednek a versenybírók, de egy idő után már szigorúbbak – mondja lapunknak Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok, aki címvédőként áll rajthoz. Norbi az év elején csapatot váltott, és az újjászerveződött német Tankpool24 Racing Team tagjaként egy Mercedes kamionnal versenyez.

– Vegyes volt a fogadtatás, volt, aki örült ennek, mert ezzel megkönnyítettük a dolgát, nagyobb esélye nyílt a bajnoki cím megszerzésére, volt, aki nem értette, miért váltottam, de én úgy gondolom, jó döntést hoztam, ez nagyon jó dolog lehet pár éven belül. A korábbi MAN kamionomhoz képest lóerőben még van lemaradásunk, egy régi Mercedes motorunk van, de azért már nyertem futamot a franciaországi Nogaróban. Ez egy kicsit hasonló pálya, mint a Hungaroring, emellett a nyári szünetben a csapat továbbfejlesztette a motort, elvileg van előrelépés. Most a fő cél, hogy a hazai közönség előtt jól szerepeljek és ismét futamot nyerjek. Azt hiszem, idén már nem jön össze a címvédés, hiszen nagyjából túl vagyunk a szezon felén, a pontversenyben a negyedik helyen állok, és túl nagy a lemaradásunk ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani, de folytatjuk a fejlesztéseket, és bízom abban, hogy jövőre visszaszerzem az Európa-bajnoki címet.

Címkék: autósport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!