Beváltotta „ígéretét” Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és nem hívta be a pénteken kihirdetett keretébe a jelenleg klub nélküli Dzsudzsák Balázst.

 

A júniusban kinevezett olasz tréner néhány hete úgy fogalmazott, nem tudja figyelembe venni azokat, akik csapat híján nem játszanak, amivel az egyesült arab emirátusokbeli al-Vahdát nyár elején otthagyó korábbi csapatkapitányra (is) célzott. Dzsudzsák 2007 júniusában debütált a nemzeti együttesben, amelynek azóta meghatározó játékosa volt. Az, hogy lesz-e még visszaút számára, elsősorban azon múlhat, mi lesz vele az átigazolási időszakból hátralévő néhány napban. A 31 éves futballista jövője kapcsán nemrég a MOL Vidit is emlegették: állítólag a még a pénzben dúskáló magyar futballban is csillagászatinak számító havi 48 millió forintos fizetésért hajlandó lenne a nemzetközi porondon már biztosan főtáblás székesfehérváriakhoz szerződni.

A válogatott szeptember 8-án Finnország ellen idegenben kezd az UEFA új sorozatában, a Nemzetek Ligájában, ahonnan kvalifikációt lehet szerezni a 2020-as Eb-re. Marco Rossi gárdája három nappal később a budapesti Groupama Arénában a görögöket fogadja zárt kapus mérkőzésen.

Címkék: labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!