Villáminterjú Michael Binderrel, az osztrák válogatott egykori védőjével

  <h1>Michael Binder</h1>-
  <h1>Michael Binder</h1>-

Michael Binder

- – Kép 1/2

– Ijesztően kezdtek azzal a kapufával…

– Jól kezdtünk, de aztán gyorsan visszaestünk, és utána egyáltalán nem éreztük a ritmust. Azt is meg kell vallani, hogy a magyarok nagyon jól játszottak. Kompromisszum nélküli, agresszív játékot produkáltak, ezt nagyon hiányoltam a mi részünkről.

– Ausztriában hónapok óta dicshimnuszokat zengenek a válogatottról, tele velük a tv, minden utcasarkon egy futballista reklámja látható, a torna titkos favoritjának tartották őket. Túl nagy volt a nyomás?

– Én azt gondolom, hogy olyan játékosokon, mint David Alaba (Bayern), aki német bajnok és BL-győztes, nem lehet túl nagy a nyomás. Ugyanez a nyomás nehezedik az izlandiakra, a magyarokra is. Vagy mit mondjanak a franciák, akik hazai pályán játszanak?

– Ki tetszett a magyar válogatottból?

– Dzsudzsák Balázs, nem kérdés. Stabilan hoz egy nagyon magas szintet, remek kis játékos még Kleinheisler László. Ő felszántja a pályát, nem ismer elveszett labdát. Amúgy meg az egész magyar válogatott tetszett, mert csapatként működött. És a nagy csapatok, Franciaország, Németország, Anglia ellen csak így lehet esély a meglepetésre.

– Ön szerint milyen ez a mostani osztrák csapat? Úgy értem, a magyarok elleni vereségtől függetlenül.

– Összetartó, jó társaság, ráadásul nagyon erős csapat. Persze nincs minden posztra három egyforma jó játékosunk, mint a németeknek, de ha formában vannak, akkor ez egy jó minőségű csapat, sajnálom, hogy ezt nem tudták megmutatni a magyarok ellen.

– Mire fog emlékezni a meccsből?

– A szenvedélyre, amellyel a magyar futballisták játszottak. Ezt őszintén mondom. Aztán a második magyar gól, az imponáló volt, egy nem kifejezett csatártól ilyen megoldást ritkán lehet látni. Egy az egyben a kapus ellen remek megoldást választott. Szóval tudnak focizni ezek a magyarok.

A 47 éves Michael Binder az Admira Wackerben nevelkedett, osztrák bajnok volt az Austria Wien csapatával. Kőkemény védőként ismerték szerte Európában. Fia a bécsi Rapidban játszik.


Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!