A Bahreini Nagydíj magyar idő szerint délután 17 órakor kezdődik a szahíri pályán.

 
Bahreini Nagydíj

Tovább száguld a Mercedes. Még csak a szezon elején járunk, de már látszik, hogy a Forma–1 ebben az idényben sem lesz mentes a „házon belüli” feszültségektől.

Bár a csapatok általában állítják, hogy nincs rangsor a pilóták között, azt már tavaly is sokan megjósolták, hogy a Ferrarinál a két világbajnok, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen kapcsolata várhatólag nem lesz felhőtlen, s valóban, a múlt heti Malajziai Nagydíj után Alonso fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az eddigi két futamon csapattársa csak mögötte tudott végezni. A Williamsnél Felipe Massa és Valtteri Bottas nyíltan ment egymásnak. Massa, aki a korábbi években a Ferrarinál még a győzelmet is feláldozva tűrte a „másodhegedűs” szerepét, most fellázadt és többszöri utasítás ellenére sem engedte el csapattársát a sepangi pályán. Azóta állítólag a kedélyek megnyugodtak és most az egész csapat a bahreini versenyre koncentrál.

A Mercedesnél, amely eddig mindent visz, senkinek sem lehet oka a panaszra, bár ki tudja, mi járt a csapatfőnök fejében, amikor minap a sajtóban „megpendítette”, nem kizárt, hogy a Hamilton és Rosberg közötti versengés előbb-utóbb „villongáshoz” vezethet.

Ha nem is mutatja, de nem rózsás a helyzete Daniel Ricciardónak, hiszen amióta a Red Bullhoz szegődött, csapata miatt az ág is húzza. Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon elért második helyét a szabálytalan benzináramlás miatt egyelőre elvették, a Maláj Nagydíjon pedig veszélyes boxkiállásért az új szabályok szerint 10 rajthelyes büntetést kapott, ami azt jelenti, hogy a mai versenyen eleve hátrányos helyzetből indulhat.

Úgy tűnik, a rossz példa ragadós, mert a pénteki bahreini szabadedzésen majdnem hasonló sorsra jutott Alonso, az autójára kétféle gumit tettek fel, de a spanyol még időben észrevette és nem hagyta el a boxutcát.

A Bahreini Nagydíj magyar idő szerint délután 17 órakor kezdődik a szahíri pályán, amelynek 1-es kanyarja mostantól Michael Schumacher nevét viseli, mivel annak idején segített a tervezésében. A pálya célegyenesének korlátjára a szervezők a súlyos síbalesete miatt már három hónapja kómában fekvő hétszeres Forma–1-es világbajnoknak szóló üzenetet festettek.

A rajtsorrend:
Daniel Ricciardo az időmérőn 3. lett, de már a Malajziai Nagydíj után tíz hellyel hátrasorolták a bahreini rajtrácson a veszélyes kiengedés miatt, míg Adrian Sutilt azért küldték öt hellyel hátrébb, mert a Q1-ben akadályozta Romain Grosjeant.

    Rosberg (Mercedes)
    Hamilton (Mercedes)
    Bottas (Williams)
    Pérez (Force India)
    Räikkönen (Ferrari)
    Button (McLaren)
    Massa (Williams)
    Magnussen (McLaren)
    Alonso (Ferrari)
    Vettel (Red Bull)
    Hülkenberg (Force India)
    Kvjat (Toro Rosso)
    Ricciardo (Red Bull) *
    Vergne (Toro Rosso)
    Gutiérrez (Sauber)
    Grosjean (Lotus)
    Maldonado (Lotus)
    Kobajasi (Caterham)
    Bianchi (Marussia)
    Ericsson (Caterham)
    Chilton (Marussia)
    Sutil (Sauber) **

*  10 helyes hátrasorolás a malajziai veszélyes kiengedés miatt
** 5 helyes hátrasorolás Grosjean feltartása miatt

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!