„Egészen biztosan lesz vasárnap Újpest FC–DVTK mérkőzés.” Egyelőre ez a legtöbb, ami elmondható az újpesti klub körül kialakult helyzetben, azt ugyanis még nem tudni, hogyan végződnek a héten kirendelt vagyonkezelővel folytatott egyeztetések, vagyis mi lesz a patinás csapat sorsa.

Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga elnök-tulajdonosa korábban arról beszélt, a labdarúgóklub offshore cégek hálójába került. Az érintett cégek felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, és ha az jogerőre emelkedik, az MLSZ szabályzata szerint az egyesület elveszíti a licencét, a csapatot kizárják a bajnokságból, és legfeljebb a harmadik vonalban indulhat. Az MLSZ aztán a héten jóváhagyta az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényesindulási jogának átruházását az adósságok rendezéséért kezességet vállaló anyaegyesületre, az Újpesti Torna Egyletre. Ezt eleinte mindenki pozitív hírként, amolyan megoldást jelentő kiskapuként kezelte, ám rövidesen kiderül, a határozat csak akkor lép hatályba, ha a kirendelt vagyonfelügyelő azt jóváhagyja.

Márpedig, ahogy azt Őze István klubigazgató egy interjúban elmondta, szinte biztos, hogy a vagyonkezelő nem fogja aláírni az MLSZ által kért papírokat, ez pedig az Újpest FC Kft. felszámolását, egyúttal az NB I-es csapat megszűnését vetíti előre. Ráadásul, ha az nem lenne elég, Duchatelet nemrég közölte, elhagyja a csapatot, ha megindítják a felszámolást az Újpest FC Kft. ellen, s nem sikerült átruházni az indulási jogot.

A mai találkozóra tehát még biztosan ki tudnak állni a lilák, előfordulhat azonban, hogy az április 6-i Ferencváros elleni derbire már nem.

NB I., 21. forduló,
vasárnapi mérkőzések:
Újpest–Diósgyőr 16.30
Kecskemét–Ferencváros 18.30

Címkék: labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!