Ezen a hétvégén a maláj félszigetre, Kuala Lumpurba települt a száguldó cirkusz, ahol a forróság és az intenzív esőzés általában alaposan próbára teszi a csapatokat.

 
Vettel

Valljuk be, a Forma–1-es szezon kezdetét nem annyira az idénynyitó Ausztrál Nagydíj két hete lezajlott futama, inkább az azt követő események tették izgalmassá azzal, hogy Daniel Ricciardót, a Red Bull pilótáját utólag megfosztották második helyétől, mondván, az autójában az új szabályok szerint a megengedettnél nagyobb sebességű volt az üzemanyag-átfolyás mértéke.

A csapat természetesen azonnal fellebbezett és azóta is váltig állítja, hogy szabályszerűen jártak el. A Red Bullnál dühösek, de Ricciardo több nyilatkozatában is elmondta: bárhogy is végződik az ügy, azt az élményt, hogy a dobogón állhatott, senki sem veheti el tőle. Végleges döntés csak néhány hétmúlva várható, így addig nincs hivatalos végeredménye az idénynyitónak.

Ezen a hétvégén a maláj félszigetre, Kuala Lumpurba települt a száguldó cirkusz, ahol a forróság és az intenzív esőzés általában alaposan próbára teszi a csapatokat.

Azok az olvasóink, akik a déli órákban veszik kezükbe a lapot, már tudhatják, hogy mennyire volt kegyes az időjárás, és vérbeli küzdelmet hozott-e a délelőtti Malajziai Nagydíj, vagy a futamon az eddigi „papírforma”, a Mercedes fölénye érvényesült.

A néha vízi jártasságit is igénylő szombati időmérőn a Mercedes csapata, Hamilton és Rosberg megint jó teljesítményt nyújtott, Hamilton idén másodszor is megszerezte a pole pozíciót. Szorosan mögötte viszont Vettel (képünkön) végzett a Red Bull-lal, a második sor Rosbergé és Alonsóé, az ötödik rajtkocka Ricciardóé, a hatodik pedig a ferraris Räikkönené lett.

Vettel, aki az időmérő után elégedettnek látszott, annak is örülhet, hogy tavalyi teljesítményének elismeréseként szerdánMalajziában átvehette a rangos Laureus Év Férfi Sportolója díjat. A sportolók „Oscarját” korábban két alkalommal is a december végén súlyos síbalesetet szenvedett és jelenleg is mesterséges kómában tartott hétszeres világbajnok, Michael Schumacher kapta.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!