Jövő hétvégén szorgalmas talpak ezrei dobognak Budapest utcáin – a Hősök terét és az 56-osok terét összekötő 10 kilométeres útvonalat legalábbis biztosan. Idén ugyanis harmincadik alkalommal rendezik meg a SPAR Budapest Maratont, amelyre ezúttal is nagyszámú résztvevőt és érdeklődőt várnak.

A kétnapos rendezvény valódi családi program, hiszen a versenyszámok között minden korosztály megtalálhatja a neki legszimpatikusabb műfajt.

A programban a 10 kilométeres táv mellett helyet kap a 600 méteres NESTLÉ Családi Futás, illetve a 2,7 kilométer hosszú SPAR Gyaloglás és Actimel Maratonka is. A szervezők igyekeznek a lehető legjobb körülményeket megteremteni: öltözőt, ruhatárat és mobil toaletteket biztosítanak, a maratoni versenyszámok útvonalán pedig több frissítőpontot is felállítanak.

A rendezésen tehát aligha múlik, hogy megdőljön a részvételi rekord – már ami a regisztrált versenyzők számát illeti. Ehhez idén legalább 23 451 futóra lesz szükség. Kedvcsinálónak pedig mi lehetne jobb, mint egy aktuális magyar siker a sportágban: egy héttel ezelőtt két honfitársunk, Staicu Simona és Csere Gáspár is olimpiai szintidőn belül teljesítette a Berlin Marathont, így velük együtt már tizenhárom magyar atléta szerzett kvótát a jövő évi, riói ötkarikás játékokra. Sikerükön felbuzdulva remélhetőleg minél többen állnak majd rajtra készen jövő hétvégén, a Hősök terén.

Címkék: atlétika, maraton

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!