A hét idézete, búcsúja, átadása, a hét száma és a hét rendezvénye.

  <h1>Szijjártó Péter</h1>-
  <h1>Gréczy Zsolt átadja Halász Jánosnak azt a programot, amelyről a Fidesz éppen sajtótájékoztatót tart</h1>-

Szijjártó Péter

- – Kép 1/2

A hét idézete
„A diszkriminatív szabályozás elfogadhatatlan a számunkra” – ezt Szijjártó Péter mondta a brit Skynews műsorában, merthogy a Nagy-Britanniában dolgozó 55 ezer magyar többet fizet be a helyi adórendszerbe, mint amennyi szociális juttatásban részesülnek. A magyar külgazdasági és külügyminiszter úr biztosan azt is elmondta volna még, hogy Magyarország sokkal több uniós pénzt kap és költ el itthon, mint amennyivel hozzájárul az unió büdzséjéhez – de ez talán, éppen, nem jutott az eszébe.


A hét búcsúja
Elhagyta az országot Bicsár Attila. Az Alabárdos kiváló séfje Angliába költözött. Az indok: itthon nem látta biztosítottnak a kiszámítható nyugdíjaskort.


A hét átadása
Három év pereskedés és időhúzás után a Miniszterelnökség átadta a vs.hu újságírójának az eddig titkolt Századvég-tanulmányokat. A cégcsoport 2012 végén 4 milliárdos megbízást kapott a kormánytól, és maguktól nem voltak hajlandóak megmutatni, mire is. A portál megkezdte a több tízezer oldalnyi dokumentum feldolgozását, és hamarosan cikksorozattal jelentkezik.


A hét száma: 600 000 
Forintban. Ennyiért vásárolt matracot és értágítót egy 79 éves nyugdíjas. A Bors azt is megírta, hogy a férfit egészségügyi szűrésre hívták, majd megállapították, hogy nagyon beteg, és aláírattak vele egy papírt. Ha a szöveget figyelmesen elolvasta volna, most nem kellene havi 20 500 forintjával fizetnie a törlesztőrészletet.

A hét rendezvénye

Gyurcsány-program. Így nevezte Halász János, a Fidesz szóvivője a Demokratikus Koalíció (DK) kormányváltó programját, melynek lényegét így foglalta össze: „veszélyezteti az országot, a mindennapok biztonságát, a családi adórendszert, a fizetéseket”. A DK szóvivője, Gréczy Zsolt jelen volt a sajtótájékoztatón, melynek végén átadta a DK programját Halásznak, mondván, olvasni is kellene azt, nem csak beszélni róla. Halász ekkor ezt mondta: „ez a Fidesz rendezvénye…”.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!