A hét képei, mázlija, csele, vására és a hét száma.

 
 
 

A hét képei
Ha Facebook, akkor Orbán Viktor – a miniszterelnök falán általában szórakoztató tartalommal találkozik az ember. A tusványosi turnéról készült képek azonban a szokottnál is nagyobb vihart kavartak: készült fotó néhány revizionista kitűzőről, ami miatt a román kormányfő, Victor Ponta bántó és sértő alaknak nevezte Orbánt. Egy másik, amin a „We are loud, we are proud, we are Kossuth” feliratú mackófelső látható – emiatt azok a magyarok akadtak ki, akik némi melegszimpatizáns felhangot véltek kiolvasni az üzenetből (a Loud and Proud fiatal meleg és leszbikus hallgatóknak szánt rádióműsor volt a BBC1-en). És még egy, amin a miniszterelnök napszemüvegben látható. Állítólag 8 euróért vette. Ez a kép a divatszakértőknél verte ki a biztosítékot, mert nem egyeztethető össze a miniszterelnök pozíciójával. Bár ez lett volna a legnagyobb baj…

A hét mázlija
Szombaton kezdődött a futball NB II. Az új szabály szerint, ha egy csapatban akár egy külföldi játékos is van, akkor a klub nagy támogatásoktól esik el. Mit ad isten, Tállai András államtitkár csapatánál, a Mezőkövesdnél volt három szlovákiai magyar játékos is, de csütörtökre megkapták magyar állampolgárságukat. A klub pedig minimum 40 millió forint támogatáshoz juthat.

A hét csele
Andy Vajna gyakorlatilag minden, idehaza behúzott nyereségét külföldre menekíti. És nem csak a kaszinópénzek vándorolnak Svájcba, de például központi vagyonkezelő vállalkozásának profitja az adóparadicsomként is számon tartott Nevada államban köt ki. Azért ennél egy fokkal lehetne hálásabb is (vagy adózhatna tisztességgel) a magyar államnak, ha már ilyen magasra tették.

A hét vására
Nem bír leállni az MNB. A héten kiderült, hogy csak eddig 8,7 milliárd forintot költöttek műgyűjteményük gyarapítására, melybe a festmények mellett immár egymilliárdos érme- és fegyvergyűjtemény is került.

A hét száma: 4
állása van Trócsányi Lászlónak. Ebből kettő (igazságügy-miniszter és kutatóprofesszor) a fővárosban, és kettő egyetemi tanári poszt Szegeden. Szóval van itt négy közpénzes állás, amiért Trócsányi havi bruttó csaknem 2 millió forintot keres. Persze ekkora munkabírást valóban honorálni kell.

Helyreigazítás:

" Valótlanul állítottuk, hogy Andy Vajna gyakorlatilag minden, idehaza megszerzett nyereségét külföldre menekíti."

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!