A hét képe, fenyítése, jó híre, hiánypótló ötlete és a hét száma.

 
Szír kisfiú aszfaltrajza - Forrás: Facebook

A hét képe
Ez itt, kérem tisztelettel, egy köztisztasági szabálysértés. Legalábbis a Budapesti Rendészeti Igazgatóság szerint. Valójában pedig egy 12 éves szír kisfiú által készített aszfaltrajz. De hát nálunk az nem megy, hogy a menekültek csak úgy önfeledten rajzolgatnak az aszfaltra, a hatóság szerint ugyanis ezzel beszennyezik a közterületet, ezért figyelmeztették a Migration Aid csoport önkénteseit, hogy szóljanak már a menekülteknek, ne rajzolgassanak a földre. Érdekes egyébként, hogy legutóbb ilyesmi akkor történt, amikor a Józsefváros feljelentette az auschwitzi cigány láger rabjainak lázadására emlékező tüntetőket, akik megrongálták a Mátyás teret. Ott is a mostanihoz hasonló rendbontás történt: gyerekek kentek festéket az aszfaltra. Jobb lesz eztán óvatosan bánni a zsírkrétával. Vagy csak akkor probléma ez, ha a cigány, netán menekült gyermekek színezik a flasztert?

A hét fenyítése
L. Simon László a minap letagadta, hogy tulajdonosa lenne a jóformán csak örök életet nem ígérő (ám szabályellenes) barackmagot gyártó cégnek, miközben nem csak a cégnyilvántartás, de még a saját vagyonbevallása is ennek az ellenkezőjét állítja. Lázár János utólag nagyon legorombította L. Simont, és miután nyilvánosan közölte, hogy az államtitkár nem mondott igazat, azt üzente neki, hogy tegyen rendet maga körül. Jobb lesz figyelni, Lázár nem szokott viccelni.

A hét jó híre
Biztos sokan aggódtak már, hogy mikor veheti végre birtokba Szijjártó Péter azt a szép dunakeszi házat, amit ugyebár szülői segítséggel vételezett meg (és ezért nem is tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában) 167 millióért. Aztán azonnal hatalmas felújításba kezdett, de mostanra elkészült a luxuspecó, amibe Szijjártó és családja immár be is költözött. Ideje volt, hiszen Orbán Viktor már korábban jelezte: fontos, hogy egy ország külügyminisztere méltó módon tudja fogadni partnereit akár az otthonában is.

A hét hiánypótló ötlete
Ha Semjén Zsolt épp nem a kettős állampolgárság népszerűsítésével turnézik, akkor a vadászat iránt érzett szenvedélyét éli ki. Most épp a fegyvertörvényen módosítana, mert szerinte barbár gyakorlat az, hogy a régi fegyvereket hatástalaníttatni kell, ha nem a törvényben meghatározott célokra (sport, vadászat, önvédelem és szolgálatteljesítés) használják őket, csak a falra akasztják. Igaz is, ennél fontosabb dolog nincs e pillanatban Magyarországon.

A hét száma: 1 hónap
– ennyi szabadságot vett ki a nyárra Hende Csaba honvédelmi miniszter. Rossz hír neki, hogy sajnos a miniszterelnök bekavart a nagy pihenésbe, és rohamtempóra fogta a minisztert és embereit, hogy időben elkészüljön a kerítés. Így aztán Hendének sem sok ideje maradt a láblógatásra. Bezzeg Pintér Sándor! Ő egyetlen nagy pihenőt sem engedélyezett magának ezen a nyáron.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!