A hét képe, vására és száma.

 
Fazekas Sándor és a Magyarok Kenyere - Fotó: Bugány János, MTI

A hét képe
Fazekas Sándor önmagához képest szokatlanul visszafogott módon, a második sorból tekintette meg idén a Kárpát-medence kenyerét. A 250 kilogrammos pityókás cipó első látásra valóban egy kicsit túlsültnek tűnt, ám a földművelésügyi minisztert láttuk már ennél furább helyzetekben is, ezért érthetetlen, hogy miért nem enkezével emelte ki a gigacipót Közép-Európa legnagyobb kemencéjéből.

A hét vására
Jó üzletet kötött a BKV az orosz Metrovagonmassal – az orosz cég újítja majd fel a metrókocsijainkat. Vehettünk volna újakat is, de a BKV szerint az drágább lett volna, mint megfoltozni a régieket. Csakhogy most az LMP-s Csárdi Antal kikérte a szerződéseket, amelyekből kiderül, hogy valójában ez nem igaz. Mintegy 10 százalékkal lenne ugyanis olcsóbb, ha új kocsikat venne a főváros, például azért, mert az oroszok nem vállaltak olyan hosszú élettartam-garanciát az öreg, de kipofozott szerelvényekre, mint amennyi az újak esetében járt volna. Szóval ezt a magyarázkodást még kicsit gyakorolni kell. Addig marad az öreg, rozoga, de legalább orosz kocsi. Aztán ha megint elromlik, kigyullad, legalább tudjuk, hova kell fordulni pótalkatrészért.

A hét száma: 143
darab jegyet sikerült eladni a nagy állami inspirációs fesztiválra. Pedig a Brain Bar Budapest kurrens rendezvény volt, előadott többek közt Matolcsy György, Vitézy Dávid és Oszkó Péter is. A háromnapos esemény 100 millióba került, mégis csak úgy sikerült megtölteni a termeket, hogy 1166 darab ingyenjegyet osztogattak szét a meghívott vendégek és diákok között. Remélhetőleg őket sikerült inspirálni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!