Heti abszurd rovatunkban a hét képe, levele, optimistája, bérbeadója, szava és a hét száma.

 
Orbán háza kitakarva - Forrás: GoogleMaps

A hét képe
A homályos folt Orbán Viktor felcsúti vityillóját rejti, a Google Street View ugyanis kitakarta a miniszterelnök házát. Kár érte, mert néhány hónapja még a turisták által ajánlott helyi látványosságok közé tartozott (nem volt azért belőlük Felcsúton túl sok), most viszont annak, aki virtuálisan szeretné megtekinteni a látványosságokat, be kell érnie az Orbán háza mögött – a képeken még éppcsak épülő – stadionnal.

A hét levele
„Ma elbúcsúztam a harmadik fiamtól is. Elment. Angliába. Egy jobb élet reményében, ahol a 8 órai munkával 10-szer annyit keres, mint itthon. Mit csinálsz, Viktor?”
Nyílt levélben fakadt ki egy édesapa, egykori Fidesz-szavazó. Cserpák István Orbán Viktort szólította meg, és mint írta, mélységesen csalódott a kormányban, amely nem itthon tartja, hanem elüldözi a fiatalokat.

A hét optimistája
Deutsch Tamás a bizalom párbeszédét hirdette meg az InterKon oldalon (ahol 20 kérdésben mondhatják el a véleményüket a polgárok az internetadó kapcsán). Deutsch külön hangsúlyozta, hogy a kérdőív csak interneten tölthető ki, viszont aki „cselezni akar”, akár háromszor is kitöltheti. De azt is mondta, hogy bíznak minden magyar polgár tisztességében és jóakaratában. Elnézve egyébként a 20 teljesen semmitmondó és sehova nem vezető kérdést, az is csoda, ha valaki eljut a konzultáció végéig anélkül, hogy elaludna közben.

A hét bérbeadója
Három trafikot üzemeltető cég kültagja Harrach Tamás fideszes képviselő. Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető fia ingatlanok bérbeadásával foglalkozó céget üzemeltet, az angyalföldi politikus ráadásul három olyan üzlethelyiséget adott bérbe, amelyek pont Angyalföldön vannak. Szerinte egyébként a koncesszióknak nincs semmi közük ahhoz, hogy képviselőként is dolgozik. Lehet, hogy igaza van, de azért hátránynak sem neveznénk…

A hét szava
Futóbolond –mondta Pósán László egy sajtótájékoztatón, ahol a PM egyik képviselője egy kék gumicsontot próbált neki átadni. A téma a sokat vitatott Nemzeti Konzultáció volt, Pósán mégsem magukat, hanem a tiltakozó képviselőket illette a degradáló jelzővel. Még úgy is, hogy közben Kovács Zoltán szóvivő elismerte, a kérdéseket a kormány szája íze szerint rakták össze.

A hét száma: 127 millió
forintos veszteséget termelt tavaly a felcsúti focicsapat. Ami már csak azért is érdekes, mert a cég nettó árbevétele egy év alatt több mint a duplájára nőtt, a korábbi 337,6 millióról 706,1 millió forintra. Csakhogy nőttek a kiadások is, a személyi jellegűek például immár 600 millió forintot tesznek ki. És akkor az adófizetési kötelezettségről (1,4 millió forint) még nem is beszéltünk.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!