A hét képe, története, mágusa, a hét száma - és egy felhívás!

  <h1>Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár társaságában bemelegít - Fotó: Marjai János, MTI</h1>-
  <h1>Graffiti a Duna-parton - Forrás: 444.hu</h1>-
  <h1>Graffiti a Duna-parton: munkában a takarító - Forrás: 444.hu</h1>-

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár társaságában bemelegít - Fotó: Marjai János, MTI

- – Kép 1/3

A hét képe
Az a nagyon jó Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterben, hogy nem rest bizonyítani az igazát. Ha a mindennapos éneklésről van szó, akkor énekel (bár feledni tudnánk azt a hangot!), és a mindennapos testnevelést sem kell szebben reklámozni annál, ahogy Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár társaságában bemelegít. Van amúgy mindennap matematika is – igaz, ha Balog fejben deriválna, az korántsem lenne ilyen látványos.

A hét története
Örülhet a kormány, sikerült beültetnie a migránsbogarat az emberek fülébe. A bőszénfai polgármester 24 közmunkását vitte jutalomkirándulásra, amikor is Pakson megálltak mellettük a rendőrök. Mint kiderült, a kiránduló közmunkásokat menekülteknek nézte valaki, és azonnal riasztotta a hatóságot. Magyarország, 2015: „Egy kicsit azért bántott minket a történet, keserű volt a szánk íze, hiszen a fiúk és a lányok is keményen dolgoztak egész évben, s bennünk motoszkált, hogy úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent, de szerencsére a kirándulás hangulatát mindez nem törte meg” – összegzett Nyitrai István polgármester. Akiről azért még néhány szót: jutalomkirándulást szervezni a keményen robotoló közmunkásoknak példaértékű dolog.

A hét mágusa
Tállai András, az új nyelvvizsga nélküli NAV-vezér, aki bár idegen nyelveket nem beszél, de ennél sokkal fontosabb dologra képes – tud egyszerre két helyen lenni. Bárki, aki hozzá hasonlóan meg tudja ezt tenni, szombaton feltétlenül nézze meg délelőtt 11-kor, ahogy Tállai szinkronban tekinti meg Harsányban a szüreti napokat és vesz részt Bükkszentkereszten a gombanapokon. Biztos mindkettőt remekül fogja csinálni.

A hét száma: 1,5 milliárd 
Van, amire sosem lehet eleget költeni. A kormány például így van a stadionokkal – már jó ideje nem hallottunk új létesítményről, de szerencsére most kiderült, hogy a Deutsch Tamás elnökölte MTK kap plusz másfél (s így összesen 4,4) milliárdot, hogy vadiúj stadionban fogadja a focirajongókat. Azt nem tudni, hogy miért emelte a kormány a tétet, de biztos nagyon szép lesz majd a végeredmény.

Felhívás!
Zavarja Önt, hogy környezetében sok a falfirka, az összekoszolt felület? A megoldás egyszerű, ám kissé destruktív: a napokban egyes jól látható helyeken megjelent az „Orbán geci” szállóige, amelyet egy erre szakosodott graffitieltávolító cég munkatársai még azon melegében el is távolítottak – minden más feliratot azonban érintetlenül hagytak a környéken. Mint mondják: csak azt szedik le, amit mondanak nekik. Nos, ha az Orbán geci felirat ezek szerint tiltólistás, a dolog viszonylag egyszerű: a megtisztítani kívánt felületre fújjuk fel a jelmondatot, lehetőleg minél nagyobb betűkkel, hogy biztosan le kelljen mosni az egész falat. Aztán örvendezzünk. Ha a módszer beválik, hamarosan el lehet kezdeni gondolkodni azon is, hogyan lehet megoldani ugyanezzel a két varázsszóval az utcákat ellepő kutyapiszok és az oszlopokon szomorkodó, félig leszakadt hirdetések vagy a nemkívánatos óriásplakátok problémáját is.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!