Heti abszurd rovatunkban - A hét diplomatája, védőbeszéde, idézete, logója és a hét száma

 
 
 

A hét diplomatája
Még csoda, hogy beengedték Etiópiába Szijjártó Pétert, akit az ország külügyminisztere öltönyben fogadott, miközben a magyarok Petyája egyszerű farmer-pulóver kombóban pózolt vele. Lehet, egyszerű turistának nézték volna, ha nem árulják el azt, hogy ő a magyarok külügyminisztere. De elárulták.


A hét védőbeszéde
Távozott posztjáról Éva Ferenc, Harkány volt fideszes alpolgármestere, mert kiderült, hogy „súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával” két év börtönbüntetésre ítélték. Másfél évet leült belőle. Az eset még 1973-ban történt, az MTI-nek kiadott közleménye szerint „a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve”. Éva Ferencet Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő védte meg Facebook-oldalán ezzel a szöveggel: „Srácok! Ti, akik mindennap izzadságszagú kávéitok felett morfondíroztok egy közösség oktalan lepusztításán, s a cukrot az egészséges világ járásával ellentétes irányban próbáljátok felkeverni, nos, ti szarkeverő bolsevikok vagytok, és azok is maradtok, kiket Harkány büszke polgárai ki fognak vetni maguk közül.”


A hét idézete
„Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.” Ezt válaszolta Orbán Viktor a parlamentben, miután Vona Gábor, a Jobbik elnöke ezt kérdezte tőle: „Terítsük ki a kártyákat! Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete?” A Forbes magazin tavaly ősszel közzétette a 33 leggazdagabb magyar listáját, amelyből az derült ki, hogy Orbán Viktor családjában szinte mindenki vállalkozó, sok barátja élvezi az állam kitüntető figyelmét. A lap akkor 6,9 milliárd forintra becsülte az „Orbán család” vagyonát.

A hét logója

Ha Budapest rendezhetne olimpiát, ilyen lenne a logója. A szétesett karikadarabok alighanem az olimpiai eszme egységét fejezik ki, de ha mégsem, akkor a magyar összetartás örök szimbólumává válhatna. 

 

 


A hét száma:  484 317

Ennyi forintért bérel havonta autót a Magyar Nemzeti Bank Papcsák Ferencnek, csak azért, mert ő a jegybank felügyelőbizottsága elnöke. De ez jár neki, még akkor is, ha a fizetését most emelték fel havi 1,2 millióról 3,5 millió forintra. Állítólag a kormány azt tervezi, hogy az orvosok, nővérek és tanárok bérét is megemeli 200 százalékkal. Ja, nem, a kormány nem is tervez ilyet. 


 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!