Oscar-díjat nyert vagy a díjra jelölt alkotók filmjeit vetítik premier előtt országosan több art moziban október 20–23. között a 8. Mozinet Filmnapokon.

 

Paolo Sorrentino Berlusconit bemutató gigantikus alkotása, Asghar Farhadi Mindenki tudja című feszes thrillere Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével, a lengyel Pawel Pawlikowski Hidegháborúja, a kolumbiai Az átkelés madarai, valamint az első libanoni Oscar-jelölt film, A sértés most lesznek először láthatóak Magyarországon. A filmvetítéseket számos ingyenes kiegészítő program színesíti a Puskin moziban, de lesz „sértődj velünk” játék, akusztikus jazzkoncert és közönségtalálkozó is Natalia Reyesszel, Enyedi Ildikóval és Zányi Tamás hangmesterrel.

A vasárnap, a Puskin Metropolis termében 20.30-kor kezdődő Az átkelés madarai egy izgalmas gengszterfilm a kolumbiai kábítószer-kereskedelemről. A vetítést követő közönségtalálkozón jelen lesz a film egyik női főszereplője, Natalia Reyes is, akit az átlagnéző leginkább onnan ismerhet, hogy szerepet kapott a most készülő új Terminátor-filmben. Hétfőn Nemes Jeles László mindkét nagyjátékfilmje 35 mm-es kópiáról pereg az Amarcord teremben; vele párhuzamosan Paolo Sorrentino Berlusconi-filmje megy, melyet sokan az olasz Wall Street farkasaként emlegetnek. A Silvio és a többiek a Sorrentinótól megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be milliók elérhetetlen bálványát, a modern Olaszország leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnökét, az életkoráról tudomást sem vevő Berlusconit. A filmhez 23 órától fergeteges buli kapcsolódik a kávézóban: a zenéről DJ Szabola, az ingyenes welcome drinkről pedig az idén 20 éves Mozinet gondoskodik.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!