Heti abszurd rovatunk válogatása.

 
Matolcsy György

A hét közpénze
A Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa 122 millió forinttal támogatta a Sakk és póker című könyv kiadását. A szerző Matolcsy György jegybankelnök egykori kabinetfőnöke, de az alcímet olvasva a támogatás minden kétséget kizárva jogos: Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról. Mindeközben már a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöksége is tiltakozik a folyóiratok kivéreztetése ellen – a Nemzeti Kulturális Alap ugyanis idén mindössze 350 millió forintot szánna a művészeti és ismeretterjesztő folyóiratok támogatására.


A hét legbátrabb városa
Nyolcvan százalék, hogy nem épül stadion Kecskeméten, mert az MLSZ tervei szerinti építkezéshez még 300 milliót kéne hozzátennie a városnak, amit nem tud. Pedig az állam 200 millió forintot már is el is utalt nekik, amiből 60 millió azért elment látványtervre.


A hét jééénahátja
„Mindig ellenzékben” – ez a Magyar Nemzet új szlogenje. Biztosan elfelejtették azt az időszakot, amikor mindig kormánypárton voltak. A dolog pikantériája, hogy a miniszterelnök mindkét esetben ugyanaz: Orbán Viktor.


A hét fantomjai
Feloszlatta magát Biharugra öttagú képviselő-testülete, mert a költségvetés
átvizsgálásakor kiderült, hogy olyan dolgokat is vásároltak,
amiknek nyoma sincs, és olyan közmunkásokat foglalkoztattak, akik
soha nem dolgoztak. Az önfeloszlatást a Fidesz–KDNP-s polgármester
és az alpolgármester nem támogatta, ám az időközi választást már
ki is írták július 24-re.
 

A hét száma:
200 000 000 000
Igaz, Rétvéri Bence emberi erőforrás államtitkár még április 19-én mondta bele a Magyar Idők nevű szócsövébe, hogy Magyarországnak
csak az első évben 200 milliárd forintba kerülne a migránsok kvóta szerinti betelepítése, de az csak a héten derült
ki, hogy nem tudható, milyen tanulmányra alapozva mondta ezt. Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor a minisztériumtól várta a
választ. Hiába.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!