Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

  <h1>Menyhal telepítés Tihanyban - Fotó: Németh András Péter</h1>-
  <h1>Habony Árpád és Rogán Antal</h1>-

Menyhal telepítés Tihanyban - Fotó: Németh András Péter

- – Kép 1/2

A hét legócskább címei
– Keményen bevágott a bugyi a tóparton sütkérező szexi műsorvezetőnek (Ripost)
– Miskolcra látogat a fingó vízihulla (Index)
– Így csicskította be az indiai muszlim taxist Balog Zoltán az olimpiai aranyakkal (24.hu)


A hét kitartója
Úgy néz ki, hogy a saját pártja, a Fidesz sem áll már Mengyi Roland mögött. A fideszes országgyűlési képviselő neve abban a korrupciógyanús ügyben merült fel, amely több száz millió forintos uniós projekt sorsa volt a tét. S bár a kormányt is kényesen érintő ügyben Polt Péter legfőbb ügyész sokáig meg sem szólalt, végül kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Időközben Mengyi azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy őt senki nem kereste meg a Fideszből, és az sem igaz, hogy arra kérték, önként mondjon le mandátumáról.


A hét hotele
Bayer Zsolt lovagkeresztjének árnyékában hotelt vásárolt magának az ország talán leggazdagabb polgármestere. Mészáros Lőrinc, aki ma már lépten- nyomon kikéri magának, hogy bárki strómanja volna, és még perrel is fenyegeti azokat, akik ezt állítják, még csak nem is suttyomban vette meg a balatonalmádi Ramadát. Ha így folytatja, előbb vagy utóbb biztosan ő lesz az ország leggazdagabb polgármestere, és még az is lehet, szerteágazó vállalkozásai miatt arra kényszerül, hogy neki legyen strómanja. Egy polgármesternek vajon lehet strómanja?

A hét ráébredése
Évek óta nem lehet balatoni halat enni a Balatonnál, de ez csak most tűnt fel Orbán Viktor miniszterelnöknek. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter legalábbis arról számolt be szokásos kormányinfóján, a kormányfő felháborodott azon, hogy a kereskedelmi halászat betiltása miatt nem jutnak halalapanyaghoz a balatoni és a Tisza menti vendéglátóhelyek. Orbán Viktor bizonyára nem emlékezett arra, hogy a képviselők 2015-ben az ő minisztere beadványára módosították a halgazdálkodásról és a halak védelméről szóló törvényt.A hét száma:
80 000 000 000
Még ennél is több lehet az az összeg, ami a Habony Árpád (állítólag miniszterelnöki tanácsadó, képen balra, mellette Rogán Antal) köréhez tartozó üzletemberek számlájára befolyt két év alatt. A Népszabadság a Kajmán-szigeteken és a Liechtensteinben bejegyzett cégek 2013 és 2015 közötti forgalmának nézett utána. A pénz főleg kínaiaknak és oroszoknak eladott letelepedési kötvényekből származik.
Tudta, hogy míg a kormány nem engedi, hogy 1297 igazolt menekült érkezhessen Magyarországra, addig pénzért, több százmillió forintokért bárkinek letelepedési kötvényt árulnak a kormányhoz közeli vállalkozók? Kinek üzenünk ezzel?
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!