Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét elismerése
Sajtóköveti nívódíjat kapott a köztévé hírcsatornája. Mindegy, kitől. Ehhez csak gratulálni lehet. Ezek szerint még soha nem látták, mit művelnek ott híradás címszó alatt. De az is lehet, hogy látták. Díjazták.


A hét száma: 66%
Forintban 21 milliárd. A Kelenföld–Százhalombatta vasúti pályaszakasz korszerűsítését ennyivel drágábban végzi el a V-Híd Zrt. és az A-híd Zrt. Eredetileg úgy becsülték, hogy a munkálatok kijönnek 30,9 milliárd forintból, de végül drágább lett a pályázat, 51,36 milliárd forintos – és nyert is.
 

A hét idézete
„A nemzetközi tőke képviselői azzal érvelnek, hogy a pénznek nincs szaga. A pénznek nincs, de a birtoklóinak igen.” Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta azon a lengyelországi (Krynica) rendezvényen, amelyen átvette Az év embere-díjat. A magyar kormányfő bizonyára viccelt, de az is lehet, nem, amikor így fogalmazott: „Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük.” Ne legyen kétségünk…A hét szakképzése
Közpénzügyi szakújságírói képzést indít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A képzést Lentner Csaba jegyzi. Az egyetemi tanár a Matolcsy György-féle unortodox gazdaságtan híve. Mint ismeretes, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint vannak olyan állami forintok, amelyek elveszítik közpénzjellegüket, ha azok a jegybank alapítványaihoz, illetve rokoni érdekeltségű beruházásokhoz vándorolnak. Lám, most már iskola épül a pofátlanságra. Bár, lehet, a pofátlanság is elveszítette pofátlanság jellegét. Az iskola pedig az iskola jellegét.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!