Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét idézete
Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki tagadja, hogy a Mengyiügy miatt házkutatást tartott volna nála a rendőrség, a Népszabadság beszámolója szerint attól fél, legalábbis, amikor „összebújva imádkoznak négy és fél éves fiával és másfél éves lányával, időnként arra gondol: lehet, hogy 15 év múlva az ő kicsi lányát elviszi egy muszlim ember harmadik feleségnek”.
A politikus mindezt a mezőkovácsházi művelődési központban tartott kampányfórumon mondta a hallgatóságnak.


A hét elrángatása
Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke sem alkalmazott még olyan sajtóelhárítási fogást, amit egy egyenruhás férfi mutatott be a hét elején az újdörögdi lőtéren: a vállánál fogva rángatta el a Hír Tv riporternőjét Hajdú János, a TEK főigazgatója mellől. Az újságíró csak azt kérdezte a főkommandóstól, hogyan nem vették észre, hogy a magyar állam egy jogerősen elítélt orosz állampolgárnak is letelepedési engedélyt adott, pénzért, kötvényért cserébe. A szorgos katona ezzel a mondattal ragadta vállon a riportert: „Bocsánat, ez nem tartozik ide, jó? Fáradjanak arra! Köszönöm szépen.”

A hét száma:
100 000
Ennyi büntetést kell fizetnie Pintér Attilának, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzőjének. A magyar válogatott korábbi kapitánya ugyanis vasárnap toporzékolva rontott be a pályára Diósgyőrben az 1-1-re végződött meccs után. A játékvezetőket szidalmazta, mert szerinte sokat hibáztak, nem jól végezték a dolgukat. Olcsón megúszta.
A hét rácsodálkozása
„A Story magazin sajnálatos módon újabb pletykát közöl a magánéletemről. Persze úgy, hogy engem meg sem kérdeztek. Ezzel nincs is baj, nem várok tőlük többet. De, hogy egy olyan fotót közöljenek rólam címlapon, ahol éppen grimaszt vágok, és úgy nézek ki rajta, mintha stroke-ot kaptam volna, mindennek az alja! Undorító, primitív hozzáállás! Fújj!” Így akadt ki Hajdú Péter közösségi oldalán, és bár lehet, hogy önmagának nem tetszik, amit lát, de lám, képzavarral élve, még fizimiskájáról is lehúzott némi bőrt.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!