Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét videója
Emlékezetesre sikerült az MTK új stadionjának videokivetítő-próbája. Az óriási képernyőn egy filmrészlet futott, amelyben egy híres pornószínésznő a szájával kényeztette partnerét. Az üzemeltető cég elnézést kért, mondván, nem szándékos esetről van szó. Hát, persze. Hiba csúszott a rendszerbe. Hiba. Persze. Csúszott. S bár vannak szakértők, akik inkább jól megtervezett kampányt sejtenek az eset mögött, maradjunk annyiban, hogy végre olyasvalami történt egy magyar stadionban, amiről évtizedekig beszélnek majd.


Ennyi
Kálomista Gábor Fidesz-rendezvényekre is járó, busásan támogatott producert kivágták Gigor Attila Kút című filmjéből. Utólag. Olyan ez, mint egy cenzúra. Ilyet utoljára a Kádárkorszakban tettek filmmel. Kálomista a filmben a háttérben futó HírTv műsorának egyik felvételén látszott három másodpercig. Majd kisvártatva mintegy húsz, Gigornál is dolgozó filmes került ki más Kálomista-produkcióból.
Ahol dolgoztak.

A hét száma: 200 000
Ennyi SIM-kártyát vásároltak Magyarországon egy hajléktalan nevére, és ez nem tűnt föl senkinek. Sem a Telekomnak (azt mondják, nem tisztük megkérdezni, mire kell), sem az állambiztonsági szerveknek (honnan is tudhatták volna, hogy a telefonkártyák egy része terroristákhoz került). Brüsszel szólt végül a magyaroknak, hogy ideje volna megvizsgálni a nem éppen szokványos mennyiségű vásárlás körülményeit, mert az egyik párizsi terrorista, Salah Abdeslam és csoportjának több tagja is magyar SIM-kártyákkal üzent egymásnak és tartott kapcsolatot az Iszlám Állammal. Az eset azért is kínos, mert Magyarország – állítólag, a hivatalos állami kommunikáció szerint – folyamatosan terrorkészültségben tartja magát, ami azt feltételezné, hogy minden kirívó eset feltűnik a hatóságoknak. A felvételen Orbán Viktor, Tarlós István megtekinti a TEK terrortámadás-gyakorlatát a budapesti metróban.A hét képviselői
Simonka György (Fidesz, képen), Farkas Flórián (Fidesz), Oláh Lajos (DK). Három név, három országgyűlési képviselő. Mi a közös bennük? Ők azok, akik szinte részt sem vesznek az Országgyűlés bizottsági munkáiban. A Magyar Nemzet kiszámolta, hogy Simonka 89,4, Farkas 87,5, Oláh pedig 80,7 százalékban nincs is ott, ahol lenni kellene. Vagyis munkában. Biztosan dolgoznak.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!