Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét válasza
„Nem szívesen nyilvánulok meg manapság nagyközönség előtt politikai témákban, hacsak nincs rá nyomós okom. Most van. Megszólítottak.
Én ezeket gondolom erről: Nem mindegy, hogy a versenypiacon megkeresett vagy a magyar emberektől ellopott pénzen helikopterezünk. Nem mindegy, hogy tehetős emberként politikára adjuk a fejünket, vagy politikusként válunk irdatlanul gazdaggá. Nem mindegy, hogy politikusként felvállaljuk a tisztességesen szerzett vagyonunkat, vagy permanensen hazudunk, amikor kibukik, hogy többszörösét költjük annak, amit hivatalosan keresünk. Nem mindegy, hogy mi bukunk bele a saját hülyeségünkbe, vagy az újság, amelyik meg meri írni.”
Kóka János volt miniszter Rogán Antal most miniszternek – a megszólíttatás jogán.


A hét száma: 420
Ennyi ház már nem épül meg Ócsán. Az Orbán-kormány ugyanis hatályon kívül helyezte 2011-es határozatát, amely alapján szociális alapon családi házak épültek a devizahitelesek megsegítésére. A rászorultak ugyan arra vártak, hogy az állam majd megsegíti őket, nem arra, hogy Ócsára költözzenek. A kormány 500 házat tervezett Ócsára, ebből 80 épült meg. Házanként 34 millió forintért. Vagyis a helyzet a következő: a kormány már segített azokon, akik egy összegben, jelentős kamatelengedéssel vissza tudták fizetni devizahiteleiket. Ócsára meg sikerült kitelepítenie 350 embert.
 

A hét idézete
„Várunk mindenkit vasárnap délután három órakor a Kossuth térre, ahol beszédet mond majd Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Wajda lengyel köztársasági elnök” – mondta Dömötör Csaba, Rogán Antal miniszter helyettese. A helyzet az, hogy Andrzej Wajda 2016. október 9-én meghalt. Andrzej Duda lengyel elnök még él, és ezek szerint beszédet mond majd a Kossuth téren.
A hét képe


Zárthelyi feladat a BME Számítástudományi és Információelméleti Tanszékén.
 

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!