Válogatás a Vasárnapi Hírek Heti abszurd rovatában.

 
 

A hét cseréje
A Fidesz lecserélte kommunikációs igazgatóját. Már nem a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke tölti be a posztot, hanem Matolcsy György, pontosabban a Magyar Nemzeti Bank korábbi szóvivője. Az új igazgató amúgy 1989 óta Fidesz-tag, nemzetközi ügyek szakértője, volt országgyűlési képviselő és államtitkár is. Így lesz Kocsisból Hidvéghi, Mátéból pedig Balázs.


A hét időtörése
Az Origo.hu 2016. október 23-án, 17.05-kor kitett egy cikket az oldalára a Jobbik rendezvényéről, amelyen felszólal Vona Gábor is. A Jobbik elnöke viszont csak 2016. október 23-án, 17.15-kor állt ki a színpadra. A cikket később átírták, mert nem is az történt, amit először leírtak. Most már bizonyos: egy másik valóság is létezik Magyarországon.


A hét száma: 7
Ennyien ültek az Országgyűlés plenáris ülésén, amikor Horváth László (Fidesz) felszólalt a gyermekek biztonságának és védelmének fokozása érdekében történő törvénymódosításról szóló javaslat általános vitájában. Hiába, no, vannak fontos dolgok is. Nemde.



A hét képe
„A miniszter keveset eszik és elegánsan. A kés és villa bizonyos előkelőséggel horzsolja egymást.
Az első falatnál leönti egy kis borral… még egy falat, és még egy… megint egy korty rá… Őexcellenciájának jó étvágya van.
S ezalatt benn a tanácsteremben sebesebben megy minden. A szónokok megrövidítik beszédeiket. Minek is beszéljenek? Hiszen eredménye úgy sincs – és még csak nem is bosszankodik meg érte senki, ha elmondják, hogy az adózó nép mint nyomorog. Mert a pénzügyminiszter úgy sincs ott. A pénzügyminiszter reggelizik.
A büfé ajtaja ki van nyitva. Kilátni meg belátni.
Künn két erdélyi képviselő sétál nagy szomorúan. Éppen a székelyek tömeges kivándorlását beszélik. Borzasztó állapotok… a szegény székelyek éheznek.
– Pszt! Ne olyan hangosan! Bent a pénzügyminiszter reggelizik!”
A képen Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere falatozik. A kép 2016. augusztus 13-án készült, a falunapon. A fenti idézet nem Mészáros Lőrincről szól. Részlet Mikszáth Kálmán A pénzügyminiszter reggelije című tárcájából, 1883-ból. Mészáros Lőrinc nem is pénzügyminiszter. Egyelőre még milliárdos.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!