Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét imalánca
György Ferenc ipolybalogi plébános elindított imalánca. A felvidéki Új Szó meg is írta, hogy az atya szerint „Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben”. És akkor, íme, a lánc, nehogy kimaradjon belőle:
„Az Úr legyen előtted, hogy jó utat mutassa néked! / Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! / Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől! / Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha leesel! / Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy! / Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak! / Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged! / Így áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap és minden időben! / Ezt imádkozzuk Önért, miniszterelnök úr, nagyon sokan. Isten segítse!”


A hét száma:
100 000 000 000
Ennyit kaszáltak forintban a magyar letelepedési kötvény közvetítői – három év alatt. Az Átlátszó blogon megjelent írás szerint a „magyar gazdaság felpörgetésének ürügyével indult, végül csúfosan elbukott a letelepedési kötvény”. Úgy tűnik, valakiknek mégiscsak megérte.

A hét idézete
„Bulvárszabi nevű lap légből kapott állításából azt állították, hogy én lakom valahol, ami Patai úr tulajdona, miközben állandó lakcímem Balatonakarattya, 8172, Köztársaság út 26.”
– Matolcsy György jegybankelnök a parlamentben válaszol Bárándy Gergely szocialista képviselőnek arról, hogy végül is hol lakik. De akkor minek járt olyan sokat a Budai Várban található épületbe, ahová a cikk megjelenése után hirtelen már nem járt? Ki érti ezt… 
A hét találós kérdése 
„660 millióba került, de még rá kellett költeni 140 milliót, hogy aztán további 230 millióból befejezzék, mi az?” A 444.hu modern kori fejtörője, amire a lap meg is adja a megoldást: a rakamazi Nagy Teknősbékaház és a köré épülő turisztikai projekt. Az épület és projekt ma sem az eredeti funkciója szerint működik. Tavaly ismeretlen tettes ellen már nyomozás is indult. Senki nem tudja, miért, s hogy annak mi az eredménye.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!