A hét száma - a hét polgármestere, aki így kér bocsánatot - a hét megerősödése; és a hét titkosítása - Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét száma: 52,1 
milliárd forintért a Duna Aszfalt és az EuroAszfalt konzorciuma építheti meg az M4-es autópálya Albertirsa és Üllő közti 30 kilométeres szakaszát. A felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Duna Aszfaltnak igen jól megy a héten: 56,5, illetve 43,98 milliárd forintért az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közti 62 kilométeres része két szakaszának építésében is érdekelt már.


A hét polgármestere, aki így kér bocsánatot
Miután Szolnok polgármestere a város múlt heti közgyűlésén – a véletlenül bekapcsolva maradt mikrofonba – levénkurvázott néhány szolnoki lakost, Szalay Ferenc azóta elnézést kért, majd az Indexnek indokolt is: „Azoknak a szavaknak semmilyen közük nem volt a közgyűléshez, annak egyetlen napirendi pontjához sem. Azokat egy, a nap folyamán az egyik kollégám által elmondott információ váltotta ki, mely szerint egyesek újra olyan pletykákat terjesztenek rólam a városban, melyek hosszú időn keresztül rendkívüli módon megviselték a családomat, s különösen a feleségemet.”

Ön elhiszi a polgármester magyarázkodását?
a) Mit?
b) Carpe diem

A hét megerősödése
Szél Bernadett (LMP): Meddig tűri még a hazugságot, meddig lesz még miniszter Rogán Antal?
Orbán Viktor (kormányfő): A kormányon belül csak a teljesítmény számít. Minden egyes támadás, amit eddig Rogán Antal miniszter úr ellen indítottak, Rogán Antal miniszter úr pozícióját megerősítette. További jó munkát kívánok!A hét titkosítása
Pintér Sándor belügyminiszter harminc évre titkosítaná, miből, mennyiért és hogyan költözik a várba a kormány. Végül is minek tudni ezt, főleg azoknak, akiknek semmi közük ehhez – csak éppen az adójukat költik, illetve most már titkosítják. Érdekes volna kipróbálni fordítva is, mi történne, ha özv. Kismarosi Jeromosné harminc évig nem fizetne adót.
A NAV meg érdeklődjön erről majd a halála után. De hivatkozhatna arra is, nem akarja, hogy a terroristák megtudják, mennyi a nyugdíja, s hogy a házában nyomógombos, avagy lehúzós-e a szabadtéri budi.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!