Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 


A hét idézete
„Kerestük az oktatási államtitkárságot, közleményben reagáltak, csak sajnos nem a kérdéseinkre.”
(RTL Klub, Híradó)


A hét száma: 47 

Mármint százalék. Az Eurobarometer felmérésében az unióban élők több mint negyede szerint – bizonyos körülmények között – akkor is elfogadható a szex, ha a másik nem egyezik ebbe bele. Magyarországon 47 százalék nyilatkozott így. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!


A hét indoka
„Az ellenzék felelőtlen, nem lehet rájuk számítani Magyarország védelmében, ők Brüsszelt segítik Magyarország helyett.” Ez a Fidesz válasza arra, hogy miért nem viszik a parlament elé a Jobbik kérdését, amelyet a betelepítési kvóta ügyében tett. Ennek szövege szó szerint megegyezik azzal, amit az Orbán-kormány vitt népszavazásra, majd csúfosan elbukott. A Jobbik lényegében csak azzal egészítette ki a szöveget, hogy meg kell szüntetni a kormányhoz közel állóknak busás hasznot hozó letelepedési kötvényt. Vagyis a Fidesz válaszolhatta volna ezt is: mi a pénzt jobban szeretjük annál, hogy politikailag engedjük megerősödni a Jobbikot. De ezt nem írták.
A hét keresztényi cselekedete
„Ha egy nem kereszténnyel randizol… nem fogod tudni megosztani a legfontosabb értékeidet” (…) „Ha egy nem kereszténnyel randizol… a szexuális vágyakkal való harc sokkal keményebb lehet” (…) „Ha egy nem kereszténnyel randizol… a házasságod sokkal nehezebbé válhat.” Részlet a keresztenycsalad.hu Miért rossz ötlet randizni egy nem kereszténnyel? című cikkéből. Ilyeneket látva már nem is kell csodálkozni azon, ha Ásotthalom polgármestere úgy döntött: falujában betiltja a mecsetek építését; a csador, a burka és a nikáb viselését; a müezzin éneklését (vagyis megtiltja a muszlim vallás gyakorlását; és megtiltja az olyan jellegű propagandatevékenységet, amelyik nem az Alaptörvényben rögzítetteknek megfelelően mutatja be egy férfi és egy nő között létrejött életközösséget, a szülő-gyermek viszonyt (vagyis nem eshet szó semmiféle másságról).
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!