Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 
 

A hét  közvetítése
Az M4 sportcsatorna lekeverte Hosszú Katinka helyszíni interjúját, amit az úszók rövidpályás világbajnokságán készített vele a kanadai Windsorban. Helyette Földházi Dávid futamát adták, aki a 8. helyen végzett. Ebből is látszik, hogy az állami csatornánál mennyire figyelnek a részletekre.


A hét eltűnése
Bár az építési engedélyben kikötötték, hogy a Mészáros Lőrinc cége által épített gellérthegyi, Bérc utcai luxusvilla felhúzásakor a fák egy részét nem vághatják ki, a fák eltűntek. Lehet, ott sem voltak. Vagy ott voltak. Vagy.


A hét száma: 150 000
Forintban ennyi nyugdíjjal lenne elégedett a lakosság többsége – írja azenpenzem.hu a MABISZ és a Századvég kutatásaira hivatkozva –, ám azt is hozzáteszik, hogy csak kevesen hajlandók tenni érte. A megkérdezettek alig több mint felének van megtakarítása, közülük is csak 22 százalék teszi ezt rendszeresen, 30 százalékuk csupán esetenként, míg 48 százalék egyáltalán nem.
 


A hét felfedezése
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő felügyelőbizottsági elnök annál a cégnél, amelyik a milánói világkiállítás magyar pavilon tervezési és előkészítői, megvalósítási munkáit végezte – derítette ki a Napi.hu. A magyar kiállítótért – a Sámándob még mindig ott áll – pedig egyszer már Karcag városának ígérte Lázár János miniszter. Azt nem tudni, miért kell biztonságpolitikai szakértő a bizottság élére, de legalább tudjuk, Nógrádi György ehhez is ért.
A hét idézete
„Azért küldte volna a kormányhivatalok munkatársait a nyugdíjasok pénzével házhoz, hogy testközelből is megismerjék, hogyan élnek az emberek Magyarországon, és mindez azért nem jöhetett létre, mert médiahecckampányt szerveztek köré és az erősebb volt”

– mondta Csepreghy Nándor államtitkár a Klubrádióban.
Lázár János miniszter ugyanis nem a postával küldette volna ki a karácsonyi Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak. Most lehet, a kormánynak mégse lesz fogalma arról, hogyan élnek az emberek Magyarországon. 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!