Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét víziója
Migránsokról diskurált Bakondi György az állami tévében. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió nehezen tanul és nehezen von le következtetéseket. Indokolt is, mondván „hátrányban vannak az embercsempészekkel szemben, mert mindegyik európai ország jogállam, az ártatlanság vélelme érdekében tételes szabályok vannak, az embercsempész szervezetek és terroristák számára viszont ez a jogállamiság »nem értelmezhető«, kijátsszák a kiskapukat.” Kiskapuk azonban csakis ott vannak, ahol állnak már a nagykapuk, különösen a letelepedési kötvényt vásárlók előtt – de ezt alighanem Bakondi György is tudja. Ha nem, lehet, el kellene neki árulni, és akkor nem beszélne annyit a kijátszásról.


A hét vészhelyzete
A kormány 28 milliárd forintot költött 2,8 millió nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványra. Az MSZP
képviselője, Lukács Zoltán a kormánytól kérdezte, miből fizették ki ezt. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési
Minisztérium államtitkára válaszolt is: a szükséges fedezet nagy részét, 25 milliárd forintot az Országvédelmi
Alapból, vagyis a vésztartalékból csoportosított át. Ilyen szépen kormány még nem ismerte be, hogy vészhelyzetben
van, csak az az érthetetlen, hogy miért a nyugdíjasok szeretetére apellál. De ez nem így van, mert
a kormány statisztikajavító eredményekre számít: az élelmiszer-utalványok beváltása után mintegy 5 milliárd
forint áfabevétel várható.  


A hét száma: 8 100 000 
Ennyi vagyona van egy átlagos magyar embernek. Forintban. Legalábbis az Európai Központi Bank felmérése szerint. Ez nem készpénz, hanem a minden: kocsi, ház, telek, értéktárgy. A bank húsz európai országot vizsgált. Az eredmény az lett, hogy a magyaroknál csak a lettek szegényebbek. A szegények közül is a 16 és 34 év közöttiek a legszegényebbek. Összehasonlításul: egy átlag osztrák vagyona 25 millió – forintban.
 A hét képe
„Kígyózó sor várja a Blaha Lujza téri ételosztást. Ez a kép terjed minden karácsonykor a közösségi oldalakon. Amit a liberális média 2010 előtt a »jópofa« krisnások akciójának tartott, most az Orbán-kormány »szegényellenes« (igazából szegénységellenes) politikáját hivatott igazolni. Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1 százalék érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni.” Részlet Kiszelly Zoltán politológus Blaha Lujza téri liberális beetetés című cikkéből (mozgasterblog.hu). Ebből az idézetből is pontosan látszik, hogy Kiszelly pontosan tudja, mit jelent a beetetés, és azt is, hogyan kell beetetni.

 

Mentés

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!