Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 


A hét legszigorúbbja
A magyar vagyonnyilatkozati rendszer az egyik legszigorúbb Európában. Ez a legnagyobb kormánypárt, a Fidesz tagjainak véleménye arra az ellenzéki, LMP-s felvetésre, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közhiteles nyilvántartások alapján vizsgálhatná a politikusok vagyonát és annak gyarapodását, mert most a politikus maga tölti ki a vagyonnyilatkozatát – önbevallásos alapon. Ha pedig a politikus elhallgatna valamit, annak nincsen semmilyen jogi következménye. Na, erre mondja a Fidesz azt, hogy nem kell ide ÁSZ, s hogy a magyar vagyonnyilatkozati rendszer az egyik legszigorúbb Európában. Aki nem hiszi, járjon utána. Ha tud. Ha hagyják.


A hét száma:
+ 999 999 999
Ennyi közforintot adnak még a FINA 2017-es, budapesti világbajnokságára. Még. Mert már eddig is négyszer annyiba kerül ez a vb Magyarországnak, mint amennyivel Budapest nyert. De annyi pénzből sem tudták rendesen megcsinálni a rendezvényt érintő utakat, parkolókat, közvilágítást.


A hét időzónája
Olyan pontos volt a Széll Kálmán téri óra, hogy mutatott az mindenféle időt, csak ritkán azt, amennyit kellett volna. Valaki ezt megunta, nyilván civil, aki most ezért veszélybe került, bár csak nem takarítják ki emiatt az országból. Vagyis az illetőben volt annyi civil kurázsi, hogy nem várta meg, amíg a Nemzeti Együttműködés Rendszerének működtetői összehangolják óráikat, és felragasztott egyet. Olyat, ami nem csak mutatja az időt.A hét vicce
Hollik István (KDNP) szerint hatósági vizsgálatra van szükség, amiért antiszemita humor került a kormány közeli tulajdonba vándorolt vidéki lap viccrovatába – adta hírül a Hír Tv.
A vicc így végződik: „Azt a zsidó rabot, aki át tudja ugrani a kerítést, Hitler lelöveti.”
A Veszprém Megyei Napló száma, amiben ez a vicc olvasható a budapesti gettó felszabadulásának 72. évfordulóján jelent meg. Hollik István nyilván nem ért valamit. Nem hatóságra, hanem szerkesztőkre lenne itt szükség, úgy általában a sajtóban.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!