Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

  <h1>Megszavazták, érvényben marad a rendelet</h1>-
  <h1>Tordai Bence</h1>-

Megszavazták, érvényben marad a rendelet

- – Kép 1/2

A hét indoklása
„Az MTVA irodái, illetve tárgyalói nem lehetnek a tiltott adatszerzés elkövetésének helyszínei” – a 444.hu írta meg, hogy a Fővárosi Főügyészség erre hivatkozva megszüntette a nyomozást az MTVA-lehallgatás ügyében. Tiltott adatszerzés bűntette miatt ugyan a két gyanúsítottal szemben nyomoztak, de cselekményük nem bűncselekmény. Mint ismeretes, 2016 márciusában kép és hang rögzítésére alkalmas készülékeket találtak az MTVA vezérigazgatója, Vaszily Miklós tárgyalójában, valamint Vas Imre üzemeltetési igazgató és Enyedi Csaba vezérigazgatói kabinetvezető irodáiban.


A hét terhe 
Budapest Belváros Önkormányzata két éve nem válaszol a lakásgazdálkodási adataikra
vonatkozó kérdésekre, de erre most már a Kúria is kötelezi a testületet. A kerület, ahol
korábban Rogán Antal propagandaminiszter is polgármester volt, eddig arra hivatkozott,
hogy a kért új adatok létrehozása túl nagy munkát jelentett volna. Így, persze, túl könnyű.

A hét száma
5 900 000 000 

Ennyit nyert forintban valaki Magyarországon az EuroJackpot játékon. Neki írt nyílt levelet Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa, többek között ezt: „Nyilvánvalóan elsősorban magadért és családodért vagy felelős, de ekkora vagyonnal annyi lehetőség jár együtt, hogy felelőssé váltál tágabb közösségedért, a magyar népért is. Nézz szembe vele: hirtelen képessé váltál arra, hogy egy nemzet sorsát érdemben befolyásold! Mint a magyarok többsége, te is minden bizonnyal úgy gondolod, hogy rossz irányba megy az ország; hogy Orbánt és bűntársait el kell távolítani a hatalomból. Ehhez most komolyan hozzájárulhatsz!” Azon túl, hogy nem ízléses más zsebében turkálni, lehet, a politikus elfelejtette, az Orbán-kormánnyal is az az egyik legfőbb gond, hogy meg akarja mondani, mit csináljon az állampolgár. A hét döntése 
Négy ellenében két szavazattal Ásotthalom képviselő-testülete érvényben tartja azt a döntését, amivel megtiltja a faluban a melegfelvonulást, a csador viselését, valamint müezzin sem énekelhet. Toroczkai László jobbikos polgármester a döntésért vállalja a felelősséget, mert szerinte a jövő őt igazolja. Vagyis: már készítik a rendelettervezetet, ami megtiltaná a mecsetépítést is. Várfalat egyelőre nem építenek a falu köré, de még lehet. 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!