Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

  <h1>Heti abszurd, március 4.</h1>-
  <h1>Heti abszurd, március 4.</h1>-

Heti abszurd, március 4.

- – Kép 1/2

A hét választása
Szombathelyen sikerült nem újraválasztani az ország egyik legsikeresebb színházigazgatóját, Jordán Tamást. A Népszava tudósítása szerint 2007-ben, az alapítás évében a helyi színház 161 előadást tartott 22 ezer nézővel, tavaly viszont már 371 előadáson majdnem 66 ezer nézőt szórakoztattak. Úgy fest, az eredményesség nálunk ugyanúgy bolsevista trükk, mint a szakértelem – szerencsére a Fidesz által helyzetbe hozott színházi embereknek (Dörnertől Vidnyánszkyig) nem kell tőle tartaniuk, hogy az előadásukra kíváncsi tömeg kirúgja a nézőtér falát.

A hét jóslata
A kétfarkúak 2015 nyarán az ország szakrális fővárosában, Felcsúton tették ki plakátjukat arról, hogy a miniszterelnöki família szállásterületén hamarosan űrállomás épül. A régi vicc mára bizarr valósággá vált, hiszen a kormány hárommilliárd forintból űrközpontot épít a kétezres Gyulaházán. A szabolcsi falu természetesen legfeljebb akkor kerülhet kapcsolatba az űrrel, ha Matolcsy György meglátogatja őket (igaz, abban az esetben rögtön egy igazolt marslakóészleléssel indíthatnak). De a lényeg nem is az, hogy mennyi a tervben a realitás, hanem az, hogy mennyire nincs ereje az országnak megakadályozni a kormányfő értelmetlen bosszúprojektjeit – amikkel az elbukott olimpiai beruházások miatt kárpótolja önmagát.   A hét grafikonja
Hogyan is áll az ifjú tehetségek befuttatásával a tao-milliárdokat kifejezetten az utánpótlás érdekében számolatlanul kapó felcsúti fociakadémia? – ezt szedte össze a 444.hu. Konkrétan sehogy: a saját nevelésű játékosok jelenleg átlagosan a játékidő 10 százalékát töltik a pályán, a másodosztályú csapat most az első osztályból összevásárolt veteránok segítségével igyekszik visszakapaszkodni az úgynevezett élvonalba. Míg a taták játszanak, a fiatalokat a szintén másodosztályú Csákváron parkoltatja az akadémia, amelyről négy éve azt mondta a miniszterelnök: „Megépítjük a stadionokat, nevelünk fiatalokat, és bízunk abban, hogy a Puskás Akadémia minden évben két-három olyan játékost nevel, akik később az európai mezőnyben is megállják a helyüket. Ebben én biztos vagyok.” Úgy legyen, ámen. 


 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!