Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 
 

A hét szentcsaládosítása - A hét kontrablöffje - A hét oszlatása
 

A hét szentcsaládosítása
Családtudományi mesterképzést indíthat jövőre a Corvinus Egyetem, hogy ellenpontozza az ELTE-n startoló gender szakot.
Utóbbi ugyanis olyat oktat – a KDNP-s honatyák szerint mindenképp –, ami szöges ellentéte mindannak, amit a kormány gondol a családról. Ráadásul Rétvári Bence államtitkár szerint a gender szak nem is kínál piacképes tudást. Ha a „családtudományi szakemberekért” a versenyszféra nem is kapkod, tömegigény lenne rájuk.
A kereszténydemokrata és a fideszes politikusok hétköznapi életeseményei alapján indulhatna többek között a nőverés gyakorlati szempontjai mesterkurzus; a kuplerájból titokban való kiosonás művészetét oktató gyakorlati képzés; a feleségtől Isten nevében/áldásával különköltözés társadalmi kihívásait feldolgozó tanfolyam. 
A hét kontrablöffje
Nem tehet arról, hogy valakik összevissza beszélnek a Puskás-stadionnal kapcsolatban, a költségek nem duplázódtak meg, mivel az állam eredetileg 180 milliárd forintért szerette volna megépíttetni – ezzel a mondattal ütött két legyet egy csapásra Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője egyrészt helyre tette Fürjes Balázs kormánybiztost, akinek szíves közléséből az derült ki, hogy 100 milliárdból épül a gigastadion, másrészt bizonyította, hogy nem is drágult majdnem duplájára a beruházás. Emlékeztetőül: Fürjes Balázs volt az, aki korábban azt nyilatkozta, szimpla blöff volt az ötszörös áron ápdételt Dagály uszoda látványterve. Lázár logikája szerint viszont a blöffölés is blöff, hiszen a kormány eredetileg mindig pont annyiért akar bármit megépíteni, mint amennyi a végszámlán szerepel. 
A hét oszlatása
Öt rendőr repült rá két nénire, akik spontán véleménynyilvánítás keretében két protestplakáttal demonstráltak a miniszterelnöki rezidencia előtt. A mozgósított csapaterő méltányos volt és arányos, ugyanis az éhező kisnyugdíjas rendkívül szívós (hiszen sok év alultápláltság sem végzett vele), illetve gyakorta járatos a harcművészetekben (e testmozgással termel hőt félig fűtetlen lakásában). Nem véletlen, hogy az Orbánt kifütyülőket tavaly október 23-án seperc alatt lehengerelték a harcinyugdíjasok. Azok ugyan jobboldali „vérnyuggerek” voltak, de a rendőrök nem tudhatták, hogy a baloldal nem képezte-e ki szépkorú ütőembereit. 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!