Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 
 


A hét forradalmára
Az a 81 éves dunakeszi illetőségű férfi, aki a március 15-i, állami ünnepség alatt, a Múzeum körúton egy zászlórúddal fejbe verte az Együtt önkormányzati képviselőjét, Vajda Zoltánt. A férfi azzal védekezett, hogy elragadták a miniszterelnök szavai. Ugyanerre a címre esélyes volt még a 62 éves budapesti Sz. Tamás, aki ugyanebből az alkalomból bántalmazta a 74 éves tatabányai F. Zoltánt a Kálvin tér és a Kecskeméti utca kereszteződésében.A hét száma: 415 milliárd
Ennyi tao-pénz áramlott a látványsportokba (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) az elmúlt hat évben. A 24.hu számolta ki, hogy ez annyi, amennyit az állam egy év alatt költ a pedagógusok bérére, illetve négy év alatt háziorvosi ellátásra. A legtöbb pénzt – 191 milliárdot – a foci kapta, ezen belül is a felcsúti labdarúgó-akadémia (14 milliárdot), amely összeg nagyjából 120-szorosa egy átlagos magyar focicsapat tao-bevételének.


A hét elszólása
„Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az alkotmány és a demokrácia elvei előírnak” – mondta Kósa Lajos. A Fidesz szómágusa egy pillanatig tétovázott, aztán úgy döntött, úgysem értette senki, hogy mit akart ezzel mondani. Ő legalábbis biztosan nem. 
A hét kabalaállata
A legújabb Fradi-sas. A magyar tudósok által létrehozott hibrid egyed sikerrel keresztezi Csubakkát, a vukit és az Amerikában honos fehér fejű réti sast. Távoli rokona Bol-dog, a budapesti vizes vb egykori horrorpulija.
A hét szolgáltatója

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!