Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét letiltása
Ilyenre sem volt még példa, hogy valaki blokkolta volna a kormány egyik propagandafelületét, pedig a Facebook április elején ezt tette. Letiltotta a 888.hu közösségi oldalát. Úgy tűnik, a közösségi oldal védelmi rendszere, amely próbálja kiszűrni a kirekesztő, uszító és pornográf tartalmakat, nem bírta elviselni az Orbán-kormány szemérmetlen propagandáját. Ám mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez így van, eláruljuk: a Facebooknak fogalma sincs arról, hogy milyen politikát folytat az Orbán-kormány. Azt viszont tudja, a bejegyzésekből és a hozzászólásokból, milyen indulatok szabadultak el emiatt.


A hét átalakulása
Állami volt, aztán magán lett, az állam azonban mégis továbbra is 600 millió forintot folyósít a Design Terminálnak. A cég egyik tulajdonosa Böszörményi-Nagy Gergely (Navracsics Tibor korábbi közigazgatási és igazságügyi miniszter főosztályvezetőhelyettese) a Magyar Nemzetnek indokolt is, miért jár a pénz a nonprofit vállalkozásnak: „a szervezet jogi átalakítása nem eredményezett feladatcsökkenést, tehát pont akkora támogatásra pályáztak, mint korábban. (…) Ugyanakkor céljuk, hogy néhány éven belül érdemben sikerüljön csökkenteni az állami támogatás mértékét.” Kérdés ezek után, ki mit nevez csökkenésnek, de leginkább érdemnek.


A hét száma:
2 300 000 000
Ennyi adóforintból alakítják át Budapesten a Balassi Bálint utcai épület legfelső emeletét, ahová a Bors információi szerint Kövér László házelnök költözik. Az ingatlan négyszobás, könyvtár és díszterem is van benne, és a bérház kilenc lakóját, akiktől megvették az ingatlant, már kiköltöztették onnan.


A hét képe

Ehhez a képhez nincsen sok hozzáfűznivaló. Illetve lenne, de Orbán Viktornak éppen azt nem sikerült

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!