Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 
 


A hét katonai agressziója
Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani. Minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmusból itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Ezért azt javaslom, hogy beszéljünk egyenesen és világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió. Nem, ez nem az egyébként grúzbarát nyugati álláspont, ez Orbán Viktoré. Azé a miniszterelnöké, aki az ukrajnai kváziháborúban nem ismerte fel az orosz agressziót. Igaz, akkor arról volt szó, hogyha beszól Moszkvának, akkor elapadhat az Ukrajna felől érkező gáz. Magyarán akkor a pénz beszélt, pontosabban hallgatott. És ez lehet a magyarázat: most a miniszterelnök üzleti tanácskozáson járt Grúziában. Azaz olyat kellett mondani, amitől a jövőben megnyílnak a bukszák. Úgyhogy a jövőben nemcsak arra kell figyelni, amit tesz (és nem arra, amit mond), hanem arra is, amit kasszíroz. Mert a pénz az ő hitvallása.


A hét tátikázása
Amikor azt hinnénk, már mindent láttunk, akkor derül ki, hogy mégsem. A nemzetközi Föld Napjaalkalmából készült csudálatos kampányfilmben szerepeltették a – valószínűleg – mit sem sejtő Bakáts téri gyerekkórust. Emlékeznek, ők voltak azok a tüneményes gyerekek, akik a Mindenki című Oscar-díjas kisfilmben énekelnek. Na most egy égszínkék klepetusba öltözött, gyöngyös-fejpántos életmódfejlesztő énekesnő mögött tátikáznak, kezükben elektromos gyertyával, olyan örök bölcsességeket, hogy „ez a föld az otthonunk, ez a föld, ahol lakunk…”. És közben – nem fogják elhinni – fehér galamb száll az ég felé, lassított szárnycsapásokkal, majd feltűnik a Parlament. Az valószínűleg csak a véletlenek egybeesése, hogy az Énekelj a Földért egy „tudatos jócselekedetekre” szakosodott alapítvány magánakciója, nem sokkal a közelgő 1%-os szja-felajánlás előtt.


A hét művezetője
A népmese szerint is mindig a legkisebb királyfinak sikerül legyőzni a sárkányt, elhódítani a királykisasszony kezét és felépíteni a legdrágább stadiont. Így eshetett, hogy Orbán Viktor egy nap gondolt egy nagyot, és kinevezte magát a Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság (PFSIKNyKB) élére. Tudniillik eddig egy kapavágás nem sok, annyi se történt, miközben nyakunkon a 2020-as foci Eb. Márpedig a Nép Művezetőjének semmi sem fontosabb, mint hogy 2020-ban itten foci legyen. A mostan kihirdetett jogszabály szerint a PFSIKNyKB havonta legalább egyszer elmegy megnézni, hogy áll-e már az objektum. Úgy hírlik, ennek kapcsán a pallosjog újbóli bevezetése is fontolóra kerül.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!