A Ki a Soros? méltán népszerű magyar kártyajáték (lásd még: kijátssza a Soros-kártyát). Egyes elemeit a Ki nevet a végén?-ből, másokat a Fekete Péterből vették. Soros bárki lehet, akire a többiek rámondják.

 
Heti abszurd, VH, 2017. 18. szám


Az egyik legkedveltebb Soros a meleg. Legújabban Fekete-Győr András az. Tudják, az álomgyilkos, nemzetáruló, momentumos Soros, aki elvette az emberektől az olimpiát, most meg kiderült róla, hogy meleg. Legalábbis a meleglobbi embere. Merthogy támogatja az egyneműek házasságát.

Igaz, Fekete-Győr egészen pontosan azt mondta a Neue Zürcher Zeitungnak adott interjúban, hogy az azonos nemű párok házasságának bevezetését ugyanolyan magától értetődőnek tartja, mint hogy Magyarország határait meg kell védeni, de ezt az Ifjú Kereszténydemokraták úgy fordították (tolmácsot kérek!), hogy Fekete-Győr a melegházasságot „sokkal fontosabbnak tartja, mint a határok védelmét, a magyar emberek biztonságát”. Vagyis Fekete-Győr buzi. A buzikat pedig egész Európában Soros finanszírozza, vagyis végső soron Fekete-Győr a Soros. Egy körből kimarad, vagy húznia kell egy újabb lapot.

A másik legnépszerűbb Soros a migráns. A migráns (más néven terrorista) kizárólag azért érkezik Európába, hogy robbantson, vagy elvegye a munkánkat. Utazásának pénzügyi fedezetét Soros György állja. A migráns Soros voltaképpen nem is akarna jönni, de ha már Soros egyszer kifizeti a repülőjegyét (hajóútját, gumicsónakját, hermetikusan lezárt kamionját), akkor jön. Maga Németh Szilárd mondta a héten, hogy Soros György nem azért utazott Brüsszelbe, hogy a CEU-ról tárgyaljon, hanem hogy további migránsokat utaztathasson Magyarországra, pedig a magyar ember nem akar több migránsot. Németh Szilárdnak egyébként is jó hete volt a Sorosban.

A fővárosi Kossuth téren álló hivatalos Soros-játékteremben azt találta mondani, hogy amíg a Jobbikot (Soros!) a Simicska nevű Soros pénzeli, addig a baloldalt maga Soros György.

A játékban egyébként a legtöbb pontot a kommunista, liberális, buzi Soros éri, ez legtöbbször Gyurcsány Ferenc, de bármelyik jogvédő civil szervezet megteszi. Vagy a 444.hu. És az Index. A játékban akkor is lehet valaki Soros, ha valójában Simicska (lásd feljebb). Az Index nevű Soros a héten derítette ki ugyanis, hogy a méltán népszerű nemzeti konzultáció című online játék kamu. Bárki kitöltheti, visszaküldheti, akár ezerszer is, akár ugyanarról a gépről is. Vagyis amikor a Rogánügyi Minisztérium milliónál is több visszaküldött kérdőívről beszél, az ad abszurdum – idézem az Indexet – akár egyetlen, magyarul nem tudó kazah kisfiú is lehet.

Vagy Soros György. Természetesen.

A Ki a Soros? játék jolly jokere, adu ásza természetesen maga Soros György. Róla az utóbbi napokban számos mértékadó forrás derítette ki, hogy annyira Soros, hogy sokkal Sorosabb, mint azt korábban gondoltuk. Az Origo című, egykor szebb napokat megélt internetes termékből például megtudtuk, hogy Soros már egészen fiatalon, mondhatni az anyatejjel szívta magába „a nemzetállamok lebontásának ideológiáját”, az óvodában is hírhedt volt tőzsdei ügyleteiről és később sem szokott le a kábítószerek legalizálásáról.

De ami Sorost a leginkább jellemzi, az az, hogy legszívesebben a saját anyját, apját is megölte volna, és ellenzi az élet meghosszabbítására tett orvosi erőfeszítéseket. Minderre abból következtet a cikk szerzője, hogy a Soros nevű Soros támogatja az eutanáziát.

Majd elfelejtettük a legfontosabb szabályt.

Amikor a magyar Ki a Soros?-ban valaki „Soros”-t mond, elsősorban úgy érti: „zsidó”. Erre nagyon oda kell figyelni, mert előfordulhatnak félreértések.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!