Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

  <h1>Andy Vajna - Fotó: Németh András Péter</h1>-
  <h1>Gajdics Ottó</h1>-

Andy Vajna - Fotó: Németh András Péter

- – Kép 1/2


A hét büntetése
Garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki László Petrát a bíróság, és három év próbaidőre bocsátotta. Vagyis: a bűnösség kimondásával egy időben semmilyen büntetést nem kapott. Ha a próbaideje letelik, büntethetősége megszűnik. Az Index tudósításában arról is ír, hogy a bíróság – az ügyészség véleményével ellentétben – még azt sem látta megállapíthatónak, hogy az N1 volt operatőre buktatta volna fel a karjában gyermekével futó apát. Az ítélet nem jogerős.


A hét száma
120 000 000 000 

Ennyi forintba került felújítani a Budapest és Esztergom közötti vasútvonalat. Vagyis kilométerenként 2,1 milliárd forintból – írja a Figyelő.


A hét eltűnése
Nyoma veszett Orbán Viktor egyetemi szakdolgozatának. Pedig fent volt a miniszterelnök honlapján. Címe is volt: Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben – A lengyel példa. Aki eddig kételkedett abban, hogy Németh Szilárd esetleg ostobaságot beszélt akkor, amikor megfogalmazta a civilek kitakarítását az országból, most láthatja, a kormányfő honlapja magától és önként példát mutatott.

A hét közszereplője
Andy György Vajna azt állítja magáról, hogy nem közszereplő. Most éppen Schiffer Andrást perelte be jó hírnév megsértése miatt, de a tárgyalás 25 perc alatt véget ért, mert kiderült, hogy Vajnáék sem a keresetben, sem a tárgyaláson nem tudták pontosan idézni az LMP volt társelnökének azt a nyilatkozatát, ami alapján személyiségi jogi pert indítottak ellene. Vajna amúgy a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos. Is. A hét harcosa
Gajdics Ottó, a kormányhoz közel álló Magyar Idők főszerkesztője, akiről egy Mandinernek adott interjújából kiderült, hogy KISZ-titkárként harcolt a kommunizmus ellen.
„– Nem mondja, hogy KISZ-tag volt!
– De. Nincs ezen mit szégyellni.
– KISZ-titkár is?
– Az is. Én zártam be a Nyíregyházi Főiskola KISZ-irodájának ajtaját – amikor Gyurcsányék Demiszt csináltak belőle, abban már nem vettünk részt.”
Még szerencse, hogy a kommunizmus ide-oda bontásában igen. 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!