Heti abszurd rovatunk válogatása.

 
 

A hét megbízása
Orbán Viktor miniszterelnök Szijjártó Péter külügyminisztert jelölte ki a Nemzetközi Tengerfenék Hatóság közgyűlésein való résztvételre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a delegálás kötelezettség, de ha a „megfelelő embert a megfelelő feladatra” elvét nézzük, nála alkalmasabbat nem is találhattak volna.

 

A hét idézete
„Dolgozom nemzetünk egyházi, nemzetiségi és civil közösségeiért” – nyilatkozta Soltész Miklós a Népszabadságnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára mindössze 23 kilométerre lakik a fővárostól, de így is 90 ezer kilométert sikerült összehoznia szolgálati autójával. Amúgy a 133 állami vezető ötmillió kilométert autózott 2015-ben, s mindezért 145 millió forintot fizettek. A lap azt is kiszámolta, hogy legtöbbet Lázár János költötte: 88 ezer kilométert ment, mintegy négymillió forintért tankolt. Soltész csak fele ennyiért tankolt, ami azért érdekes, mert mindketten Skoda Superbet használnak és nagyjából ugyanannyit mentek vele. Lázár autója – ezek szerint – 12,5 litert fogyaszt száz kilométeren.

 

A hét száma: 26,7 
milliárd forintot költ az állam a Nemzetgazdasági Minisztérium várbéli épületének felújítására. De legalább szép lesz.

 

A hét
fogalma sincs

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő csak azt szerette volna megtudni, mennyi közpénzt költ az állam hirdetésekre Habony Árpád és Vajna Andy György médiabirodalmában, de a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda csak ennyit tudott válaszolni: „az ön által említett hirdetésekre vonatkozó összesített adatbázissal – ahogy korábbi válaszunkban is jeleztük – a minisztérium nem rendelkezik”.

A hét sorosozása
Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen. Ezzel a kijelentéssel Lázár János miniszter is beszállt a sorosozásba. Szerinte az „amerikai politika lényege, hogy (…) Európának bevándorlókra, muszlim bevándorlókra van szüksége”, de „Magyarország a bevándorlás útjában áll, ami jó néhány európai nagyhatalom és az Egyesült Államok elképzelésével is ellentétes”.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!