A Vasárnapi Hírek 2017. 18. számában megjelent olvasói levelek.


Bekerítve, elveszejtve
Csendes István, Kápolnásnyék

Orbán, amikor Győrben járt a Modern Városok program keretében, az őt „imádunk, szeretünk, tisztelünk” felkiáltással fogadó nyugdíjasoknak azt mondta, hogy ráférnek a biztató szavak, mert időnként úgy érzi, be van kerítve és „el akarják veszejteni”.
Ezen cseppet sem csodálkozom, mert Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője azt nyilatkozta az Orbánnak tartott eligazítás után, hogy végre kell hajtania az Európai Bizottság határozatát, különben súlyos következményekkel kell számolnia. Ez nyilvánvalóan a frakcióból történő kizárás lenne. Ilyen figyelmeztetést Orbán eddig soha nem kapott, látszik, hogy megunták a „pávatáncát”.
A CEU-, a civilellenes törvény, az uniót igaztalan vádakkal illető Nemzeti Konzultáció így együtt már túl sok. Az uniós országokban olyan felháborodást váltottak ki Orbán demokráciaellenes törvényei, hogy a Néppárt-frakció nem is tehetett mást. Orbán túllőtt a célon, saját magát „veszejtette el”.
Arról pedig nekünk kellene elszámolnia, hogy 2004 és 2014 között az uniótól kapott nettó 88 089 milliárd forintnak mi lett a sorsa. Ennek a hatalmas összegnek 70 százaléka a gazdasági fejlődést, a szociális felzárkóztatást, 30 százaléka a vidékfejlesztést szolgálta volna. Ezzel szemben a Világgazdasági Fórum kimutatása szerint a versenyképességi rangsorban hat helyet rontottunk, történelmi mélypontra estünk vissza, a szegénység tekintetében az uniós országok között a hátsó negyedikek vagyunk. Valamennyi szomszédunk megelőz vagy már megelőzött bennünket, pedig a legtöbb pénzt mi kaptuk.
Igaz, vannak eredményeink, mi építettük a legtöbb stadiont, nálunk ért el világcsúcsot a vagyonosodásban évi 100 milliárd forinttal Mészáros Lőrinc. Ezt csinálja valaki utánunk! Sajnos erről nem készült statisztika az unióban.


„Az EU szégyene”
Geiger József, Vaskút
A 2010-es kormányváltást követően a Fidesz azonnal nekiesett Gyurcsány Ferencnek, mindenfélét mondtak róla, sőt mindent megmozgattak azért, hogy bűncselekményekbe tudják valahogy belehúzni – sikertelenül. Akkori szóvivőjük, Selmeczi Gabriella még az időjárás-előrejelzésébe is percenként többször megemlítette Gyurcsányt. Végül lepattantak róla, Selmeczi pedig a posztjáról. A papagájkommandó minden erőlködés és pénz ellenére sem tudott megerősödni, sőt!
Minden erőlködésük ellenére elbuktak néhány időközi, helyi választást, a migránsokkal kapcsolatos népszavazást, ahol nagyot buktak, de győzelemként értékelték, a vasárnapi bolt-nyitvatartással kapcsolatos ostoba akciójukat stb. Pedig naponta szólaltak meg vezetőik, addig soha nem hallott államtitkáraik, azok helyettesei, EU-s képviselőik és hasonlók hintették az igét – hiába.
Most éppen a CEU-ra csúsznak rá, remélem, tövig. Persze mindig volt felelős, célpont, mint korábban Gyurcsány, Simicskáról nem is beszélve. Most éppen Soros György és valami Brüsszel nevű pali a célpont, akiket meg kell állítani. Róluk éppen csak azt nem mondják, hogy esőtáncot járnak annak érdekében, hogy hazánkat tönkretegyék.
Érthetetlen, hogy például Soros egy kis országot, a szülőföldjét miért akarná tönkretenni, amelynek korábban annyit segített. Brüsszel urat nem ismerem, fogalmam sincs arról, mit akar a rezsicsökkentéstől, főleg, ha ennyi pénzt kapunk tőle. Miért fáj ez neki? De ha ennyire zavarja Orbánékat, ne barátkozzanak vele – és persze ne tartsák a markukat.
Úgy tűnik, ha valakik segítik Orbánékat, előbb-utóbb ellenségekké válnak, és majd jönnek az óriásplakátok, hirdetések, a nemzeti konzultációk stb., és naponta százszor nyilatkozó propagandisták. Reméljük, hiába! Miközben már mostanra kivívták „az EU szégyene” címet.


Nem érzem magam bűnösnek
Bojtor József, Dunakeszi
A kormány 2. számú hirdetésének hatására tovább erősödött bennem az országot szinte beborító plakátok, majd a nevemre szóló felhívás által kiváltott lelkiismeretfurdalás.
Vajon mit követhettem el közel tízmillió honfitársammal együtt, ami miatt az Európai Unió, de főként az általunk közvetetten választott szerve, Brüsszel büntetni akarja Magyarországot (tehát nem a kormányt)?
A hirdetés szerint kilátásba helyezett büntetés: illegális bevándorlók kényszerű betelepítése (2. kérdés); nemzetközi szervezetek törvénytelen tevékenységének (3. kérdés); azok hazánk belügyeibe való beavatkozásának velünk szembeni támogatása (4. kérdés); progresszív adózás alkalmazása (6. kérdés).
Vajon miért fordult ellenünk Európa?
A Brüsszel megállítására szóló felhívásözön már szinte 1920 szellemének felébredésével riogat. Akkor egyedül voltunk, most is úgy vagyunk és maradunk, ha nem állítjuk meg Brüsszelt, sugallja a kormányzati kommunikáció.
Mivel nem érzem magamat bűnösnek Brüsszellel szemben, azokkal tartok, akik úgy próbálnak Magyarország javára tenni, hogy nem küldik vissza a kérdőívet, megspórolva azzal legalább a visszaküldésre és a kérdések feldolgozására fordítandó közpénzt. Azt azonban várom és a kölcsönösség elve alapján indokoltnak tartom, hogy a kormány tájékoztassa a Vasárnapi Hírek olvasóit is visszaküldött kérdőívekre kérdésenként kapott válaszok számáról, amiből egyértelműen megállapítható a kormány támogatottsága. Azt is várom, hogy ha a visszaküldött kérdőívek száma nem haladja meg a megszólítottak 50 százalékát, ami a konzultáció nemzeti jellegének elengedhetetlen feltétele, akkor a kormány bocsánatot kér az értelmetlenül elköltött százmilliós nagyságrendű közpénz és az alaptalan riogatás miatt.


Tárt karok és puszik
Kisteleki Imre ny. mérnök, Székesfehérvár
Összehívott a Fidesz–KDNP egy sajtótájékoztatót. A fő felszólaló Hollik István volt, aki az utóbbi néhány hónapban rendszeresen próbálja az újságíróknak megmutatni, mennyire kitűnően érti a nemzetközi helyzet „fejlődését”, tekintettel arra, hogy a Fidesznek és a KDNP-nek van egy hatalmas új ellensége, a 87 éves Soros György. Soha nem felejtem el, hogy a tehetséges Hofi Géza az ilyenekre, mint Hollik, mondogatta: „ott vannak a bohócok a porondon”.
Szóval megjelent Hollik és kijelentette a sajtónak, hogy azért hívtuk meg önöket, mert „Brüsszelbe érkezett Soros György milliárdos és spekuláns”, és őt a legmagasabb szinten fogadták tárt karokkal, és még „puszit is kapott”. Elmesélte Hollik István, hogy milyen borzalom ez a Soros. Számára a legidegesítőbb része az egésznek az, hogy „mi itt semmit sem tudunk a Soros-látogatás céljairól”. Szerinte minden titokban, zárt ajtók mögött történt.
Természetesen nem tudom, mi köze van Hollik Istvánnak az egészhez. Nem tudom, miért érdeklik őt Soros György találkozásai Brüsszelben. De azt tudom, hogy a Fidesz részére óriási blama és csapás, ahogy a világhírű üzletembert fogadták az EU vezetői.
Tehetnek a fideszesek, amit akarnak, de nem gondolom, hogy egy olyan sajtótájékoztatóval, amit az M1 közvetített, bármi kellemetlenséget tudtak okozni Soros Györgynek. Minden fordítva történt, és ennek csak örülni lehet. A kormánypárt ezt a borzalmas harcot az üzletember ellen már elveszítette.


Orbán tudja a tutit
Sall István, Budapest
Amíg nekem van mit ennem, innom, kit érdekel, hogy másnak nincs. Majd, ha igyekszik annyira, mint én, akkor, esetleg. De addig jól elvagyok az én kis családommal, akiket, mint engem sem, nem érdekel a mások nyomora.
Mindenki a maga sikerének a kovácsa, mondta valaki, és tudomásul kell venni, hogy annyit is ér. Vannak sikeres kovácsok, sőt mi több, sikeres gázszerelők is. Nem kell ezen csodálkozni, hiszen az unortodox gazdaságpolitika, amit a NER is megerősít, így működik.
Egy elátkozott, Soros György nevű 87 éves határon túli hazánkfia kormányok megdöntését tűzte ki maga elé célul. Úgy gondolja, hogy pénzzel mindent elérhet.
Rosszul gondolta. Nem számolt a mi Kedves Vezetőnkkel, aki akár saját vérét is ontva kiáll a magyar emberek érdekeiért.
Magyarország az első! Magyarország tudja a tutit! Kövessétek a magyar nemzetiszínű zászlót! Az összes többi, az nem normális.
Olyannyira, hogy ész nélkül önti a pénzt ebbe a sors által megtépázott kis országba. Mármint a Soros. Mondom, a sors által, Soros által, ha valakinek nem lenne elég világos.
Már csak azt nem értem, hogyan lehet az ebben a nagyon-nagyon demokratikus országban, hogy valaki százmilliárd forintot keres egy év alatt. Még az az elátkozott Soros sem tudta ezt megvarázsolni. A Nobel-díjért adnak ennyit? Talán az összes Nobel-díj nem ér ennyit. Mi van, emberek, nem látjátok, hogy ezt bárki elérheti?
Mert buták vagytok, itt van előttetek a lehetőség, hajrá! De nem, ti csak addig láttok, hogy még van kirántott hús az asztalon. De meddig? Addig, amíg a Kedves Vezető úgy gondolja. Mert Ő mindent tud, mindig megmondja a tutit, szerintem tévedhetetlen.
Az, hogy az úgynevezett EU mit gondol, az smafu, amit ő kinyilatkoztat, az a valami.

 

Olvasóink levelei
Kérjük önöket, amennyiben véleményüket megjelenésre szánják,
adják hozzá nevüket. Adataikat bizalmasan kezeljük. Az itt megjelent
vélemények nem feltétlenül tükrözik lapunk álláspontját.


Kedves Olvasóink!
A Vasárnapi Hírek postacíme: 1066 Budapest,
Jókai utca 6. Telefonszám: (06-1)999-9531.
E számon várjuk olvasóink hívását minden
hétfőn délelőtt 9 és 12 óra között. Faxszám:
(06-1)430-1563. E-mail cím: levelezes@vasarnapihirek.
hu. Kérjük, leveleiket e címekre küldjék!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!