A hét képe, a hét mondata, a hét meghívója, a hét szégyene, a hét helyszíne és a hét száma.

 
Tállai András az ajándékkal, Orbán Viktor örül - Forrás: index.hu

A hét képe
Ha a szervilizmusnak vannak fokozatai, akkor Tállai András a legfelsőbbet is felülről veri. Az államtitkár, aki egyben a mezőkövesdi focicsapat elnöke is, egy festménnyel ajándékozta meg a miniszterelnököt, amelyen a legendás Puskás Öcsi válla fölött mosolyog. Orbán Viktor szemmel láthatóan örült. Tállaiék tavaly 400 millió forintot kaptak stadionfejlesztésre.


A hét mondata
„Jó lenne, ha több magyar cég tudna közbeszerzési eljárást nyerni” – mondta a minap álmodozó tekintettel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Jó is lenne bizony, már ha a közbeszerzési eljárásokat nem úgy írnák ki, hogy (mikor éppen melyik) kedvelt kormány közeli cég legyen csak képes megfelelni a feltételeiknek.

 

A hét meghívója
Juhász Ferenc szocialista politikus, volt honvédelmi miniszter postaládájában landolt az a meghívó, amelyben a Miniszterelnöki Hivatal a Kossuth-díjasok díszvacsorájára invitálta a címzettet. Neki azonban Kossuth-díja bizonyosan nincs, azzal a költő Juhász Ferencet tüntették ki, kétszer is. A Miniszterelnökség nem kért bocsánatot a tévedés miatt.

 

A hét szégyene
Hiába próbálja mindenféle népmesei fordulattal megregulázni fajgyűlölő munkatársait Vona Gábor, mire az egyiket lerendezi, máris jön a másik. Éppcsak elcsitult a cigányozó Kötél János körüli botrány, amikor kiderült, hogy Vincze Erzsébet Facebook-oldalán is hasonló tartalmak vannak. Mint írta egykor: „végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val”. Az ózdi kabinetvezető azóta állítólag megbánta, hogy ilyesmit írt, de akkoriban erősen felindult állapotban volt, mert egy disznóvágás során családtagjait meglopták.

 

A hét helyszíne
Kiderült végre, hol tartja idei (kissé megkésett) évértékelőjét Orbán Viktor. A helyszín nyugodtan tekinthető szimbolikusnak: A Várkert Bazár jó sokba került, cserébe többször is átadták, mert sosem készült el időben, de még mindig bomlik róla a vakolat. Remélhetőleg, mire elkövetkezik a miniszterelnök nagy beszédének ideje, valamennyire sikerül elfogadható állapotba hozni.

 

A hét száma: 4,5 milliárd
– ennyit már biztos bukik évente Simicska Lajos érdekeltségi köre a két héttel ezelőtti gecibotrányon. A köztévé látványosan mutatta be, hogyan érez a kormány az ügyben: elkaszálták a csatorna egyik legnépszerűbb műsorát, a Maradj talpon!-t, két másikat (A Dal, Magyarország, szeretlek!) pedig saját maguk gyártanak inkább, csak hogy ne kelljen pénzt tolniuk a Simicskához köthető Hung-Ister Zrt.-be többé.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!