Heti abszurd rovatunkban: A hét képe, a hét ötlete, a hét jogos kérdése, a hét okfejtése, a hét fejlesztése, a hét jutalma és a hét száma.

 
Hende Csaba - Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

A hét képe
Hende Csaba szerint minden rendben van. A honvédelmi miniszter láthatóan elégedett a sorsával – lehet is, hiszen (mint vagyonnyilatkozatából kiderült) új barátnője is van, elutazgatott tavaly csaknem 6 millió forintot. Volt benne luxusszálloda Brüsszelben és párizsi kiruccanás az új asszonykával), emellett úgy hírlik, a vagyonnyilatkozatából is kifelejtette azt a bevételi sort, amelyben szombathelyi házának bérleti díját kellett volna feltüntetnie. Minek is aggódna?

 

A hét ötlete
A Kaposvári Egyetem megfogadta Orbán Viktor tanácsát, aki szereti az asszonyokat sátoros ünnepeken (esküvők, miegymás) a konyhában látni, és eltávozást adott női professzorainak péntekre, hogy húsvétkor „családjaik számára biztosítani tudják a meghitt, békés együttlétet”, vagyis, hogy elkészüljön időben az a bejgli meg a sonka.

 

A hét jogos kérdése
Miért tiltja meg a rendőrség, hogy Orbán Viktor háza előtt tüntessenek az elégedetlenek, ha 2012 augusztusában Devecserben rábólintottak a „cigánybűnözés ellen” szerveződött jobbikos demonstrációra, amely során „Rátok gyújtjuk a házat, bennégtek!” kiáltások közepette betondarabokat dobáltak be a kertekbe?

 

A hét okfejtése
„Az Európai Unióban politikai értelemben egyenrangú partnerként kezelnek minket, de az eredetünk szerint ott mi idegenek vagyunk. Amikor Brüsszelbe utazunk, nincsenek ott rokonaink. Viszont amikor Kazahsztánba jövünk, itt rokonokat találunk. Eléggé furcsa érzés, az embernek keletre kell utaznia, hogy otthon érezze magát” – találta mondani Orbán Viktor, amikor Kazahsztánba látogatott a minap. Mészáros Lőrinc például biztos lehetett benne, hogy van rokona Kazahsztánban, ugyanis az útra nem csak ő, de a felesége is elkísérte a miniszterelnököt – a 100 fős, különféle szakértőkből álló delegáció tagjaként.

 

A hét fejlesztése
Felcsút épül, szépül. Orbán Viktor kedvenc futballstadionja mellett a településen van már középiskola, lesz kisvasút és sporthotel, közel az arborétum, felújítják a repülőteret, a legújabb ötlet pedig egy csónakázótó, amin télen majd korcsolyázni is lehet. Ha odahordanának még egy hegyet, lenne magaslati levegő is, mert lassan már tényleg csak az hiányzik a kevesebb mint 2 ezer fős település repertoárjából.

 

A hét jutalma
Nagyon szerethetik Czira Szabolcs polgármestert Nagykőrösön, mert miután az állam a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatával tüntette ki, a helyi fideszes képviselők hathavi fizetését szavazták meg neki kiegészítő jutalomként, ami több mint 3 millió forintot takar. Korábban azért járt neki háromhavi jutalom, mert kivette a részét Nagykőrös főterének felújításából. Persze nem ő rakta le a kockaköveket…

 

A hét száma: 1 %
Kemény munkával sikerült a köztévének ledolgoznia a kezdeti 3-5 százalékos közönségarányt (a 18–49 éves korosztályban) gyakorlatilag nullára, a Nielsen adatai szerint délután és este jó, ha a hírekre éhes tévénézők 1 százaléka kapcsol az M1-re.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!