Vajon kinek mit tartogat 2015? - "A horoszkópok tudorai úgy vélik, mélyreható változásokat hoz ez az év, az újragondolások és kompromisszumok mentén magunk mögött hagyjuk régi értékeinket, életünket." - Dupla nyolcas: A kínai számmisztikusok különösen szerencsésnek tartják ezt az évet, mivel a Kecske a 8. állat a zodiákus rendszerben, ahogy az év számainak összeadásából is 8 jön ki (2+0+1+5).

 
Mélyre Ható Változások

Nyugati asztrológia
Bőség, szerencse, béke – mindezt a Jupiter bűvöletében fogant nyugati asztrológia ígéri a 2015-ös évre, amikor is emberszeretet és boldogság zúdul özönvízszerűen a nyakunkba, s Fortunán kívül csakis rajtunk múlik, miként forgolódunk jódolgunkban. A megelőző év szaturnuszi szigora megszűnhet, csak bánni kell tudni a lehetőségeinkkel. Az óriási bolygó, aminek névadóját a görögök Zeuszként tisztelték, március 21-én beköszöntő uralma alatt csak úgy sugárzik az optimizmus, sokkal lelkesebbek leszünk idén, mint korábban. Talán még több gyermek is születik jövőképünk ilyetén megváltozása révén, és a házasságok is tartósabbakká válnak. A Hold és a Mars fényszögei azonban belekellemetlenkednek e reményteljes jövőképbe és elmélyülő válságot vetítenek előre: tömegek fokozódó elégedetlenségéről tudósítanak elemzőik által, számos esetben különleges módon szorongatják meg az országvezetőket. Ez már mindjárt márciusra ígérkezik, ekkorra a társadalmi konfliktusok eszkalálódnak. Az Uránusz és a Nap Jupiterhez való viszonya pedig a jog és a pénzügyi vállalkozások feszült kapcsolatára utal majd. De ami különösen fontos és általános érvénnyel bírhat mindannyiunk életére: az Oroszlán jegyébe lépő retrográd Vénusz idején (augusztus–szeptember) ne tervezzünk hajvágást, frizuramódosítást, ne vásároljunk luxusterméket, s operációra is csak akkor szánjuk rá magunkat, ha életbevágóan fontos!

Kínai horoszkóp
Minimum ambivalens lesz a kínai horoszkóp felosztása szerint február 19-én beköszöntő új év, mely a Kecskéé lesz (a fa elem jegyében). Kezdve azzal, hogy kihat rá az előző év tüzes Lova, egyes források/fordítások szerint pedig nem is Kecske, hanem Bárány… Mindenesetre a béke, a harmónia, de főleg a reménység éve lesz – reménység a békére? A jegy szülötteit hol csendes-békés, művészetre hajlamos embereknek írják le, hol szeszélyesnek, rakoncátlannak, fürgének és csintalanak (persze lehet, hogy csak a Kecske kisasszonyok ilyenek – mert van pozitív-férfi, negatív-női megosztottság is). Mindazonáltal azt tartják, a terhes kínai nők igyekeznek – a lehetőségeikhez képest – még az új év beköszönte előtt megszülni, mivel a Kecske nem hoz áldást a gyermekre. A horoszkópok tudorai úgy vélik, mélyreható változásokat hoz ez az év, az újragondolások és kompromisszumok mentén magunk mögött hagyjuk régi értékeinket, életünket. Főleg a szakmát váltók számíthatnak pozitív elbírálásra, sanszos, hogy jól fizető állást sikerül kifogniuk. Egészség szempontjából viszont rizikós időszak következik, érdemes hát elejét venni a bajoknak a szűrővizsgálatok látogatásával. A pénz szintén kockázati tényező, könnyen kigurulhat idén a markunkból.
Érdekes módon sokan a szegény ember tehenének tartják a kecskét, ami persze történetileg sem igaz, hiszen jóval a szarvasmarha előtt háziasítottuk. A jegy szülöttei nagyon is igénylik a törődést, a kényeztetést, ha elégedettek, nem makrancoskodnak. Nagy teherbírásúak, ha megfelelő környezetben tehetik, kiválóan dolgoznak, döntéseikben viszont bizonytalanok, nehezen hozzák meg azokat.

Japán horoszkóp
Kilenc csillagjegy mutatja az embernek az utat a Krisztus születése előtt 100-ban kidolgozott, a császárné által népszerűsített japán horoszkópban. A 2015-ben (1925-ben, 1934-ben, 1943-ban, 1952-ben, 1961-ben, 1970-ben, 1979-ben, 1988-ban, 1997-ben, 2006-ban) születettek a Sanpeki – a Türkiz fa eleméhez tartoznak. A jegy szülöttei a pozitív gondolkodás nagymesterei, nekik sohasem a vajas felére esik a kenyér. Ez a szemlélet aztán vonzó társasági emberré teszi őket, hamar a közösség központi figurájává válhatnak. Ekkor csak arra kell vigyázni, nehogy átessenek a ló túloldalára, mások kárára ne használják ki népszerűségüket. Sokáig megőrzik fiatalos lendületüket, és testük is mintha nehezebben engedne az idő múlásának. 2015 kihívásokat tartogat számukra: akár új mederbe kell terelniük életüket, még az is előfordulhat, szakmát kell váltaniuk. Érzelmileg is sérülékeny számukra ez az év, óvatosságra inti őket a Nap és a Hold viszonyából kialakuló asztrológiai konstelláció. Április és szeptember azonban szerencsét hozhat számukra.

Tibeti horoszkóp
9 jegyű ciklusa szerint a 2015-ös év a Kék 3-as (Parkha Cin) elem jegyében telik, így akik a következő években születtek: 1925, 1934, 1943, 1952, 1961, 1970, 1979, 1988, 1997, 2006, azoknak különösen jól telik majd az esztendő. A születési évük szerinti „kékek” nemcsak optimisták és jókedélyűek, de „örökifjak” is, idős korukban is fiatalosak maradnak, nem kortársaik, hanem az új nemzedékek tagjainak társaságában érzik jól magukat. Talán azért, mert szerencsekorszakuk 34–38. életévük közé esik. Szeretnek a társaság középpontjában lenni, kissé önfejűek, nem törődnek a pénzzel, inkább elköltik, semmint félreteszik. Könnyen barátkoznak, partnerüket azonban meg is tudják tartani, bár nagy népszerűségük miatt könnyen féltékennyé tehetik házastársukat. Aktivitásukat lábfájás, visszérproblémák nehezíthetik, ritkábban idegi panaszok.

----------------------

A CIA jelentésétől a tibeti asztrológia jóslatáig – avagy milyen lesz a világ idén? Mindent a Kecske és a dupla nyolcas évéről...

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!